İkiz değiller ama ikiz gibiler; ikisi de 22 yaşında ve ikisi de sosyal medya fenomeni... Sosyal medyada gündem olan benzerlik nihayete erdi ve Berk Çiçekgil ile Sakarya'da kuaförlük yapan Ayhan Ak, bir araya geldi.

AİLELERİ DAHİ TANIYAMADI

Takipçilerinin benzerlikleri konusunda ısrarcı olduğunu ve sürekli diğerinin fotoğraflarını attığını söyleyen fenomenler, "Bizim bir araya gelmemizi bekleyen gerçekten çok güzel bir kitle varmış" dedi. Israrlar üzerine buluşan ve tanışan ikili, daha sonra ailelerini de aradı. Ancak aileler dahi çocuklarını ayırmakta zorlandı.

İKİSİNİN DE AYNI PARMAĞI KIRILMIŞ

Yüzleri birbirine benzeyen iki fenomenin birçok özelliğinin de aynı olduğu ortaya çıktı. Sadece boyları uyuşmayan fenomenlerin ikisinin de sol el orta parmaklarının daha önce kırıldığı öğrenildi.

BERK ÇİÇEKGİL KİMDİR?

1 Eylül 2000 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Berk Çiçekgil, 1.77 boyunda ve 63 kilodur. Berk Çiçekgil, Başak burcudur. Anne adı Hacer baba adı Hasan olan Berk Çiçekgil'in aynı zamanda Sudenaz adında bir de kız kardeşi vardır. Berk Çiçekgil, Tiryaki Hasan Paşa İlkokulu'nda ilkokulu tamamladıktan sonra Orhan Gazi Ortaokulu'nda eğitimine devam etmiştir.

Daha sonra Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi'nde lise eğitimini tamamlayan Berk Çiçekgil, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitimine devam etmektedir. Öğrenciliğinin yanı sıra, profesyonel dansçı ve dans eğitmeni olan Çiçekgil aynı zamanda influencer. Berk Çiçekgil'in Instagram'da 173 bin takipçisi ve Tiktok'ta 1,3 milyon abonesi bulunuyor.

Berk Çiçekgil ilk defa 17 yaşındayken üniversite sınavına hazırlık döneminde 2Day Dance Academy’de Urban Dance branşında eğitim almaya başlamıştır. Çiçekgil, 2018 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünü kazandığı sırada 2Day Dance Academy’de de asistan eğitmen olmuştur.

Dans eğitimi almaya başladığı sıralarda tanıştığı Pelin Yar ile 2,5 senedir güzel bir birlikteliğe sahip olmasının yanı sıra Pelin’de aynı akademi de Berk’ten hemen önce asistan eğitmenliğe yükseldiği için aynı tutkuyu paylaşıp aynı işle uğraşıyorlardı.

Yoğun çalışmaları ile eğitmenlik kariyerine devam ederken, 2020 baharında Tiktok uygulamasıyla tanışan Berk, kısa süre içerisinde yüksek kitlelere hitap etmeye başladı.

Editör: TE Bilisim