İstanbul Güngören'de esnaflık yapan İdris Coşkun, vatandaşların araçlarını park etmemesi ve herhangi bir tehlikeye mahal vermemek açısından, yük indirip boşaltırken yayaların oradan geçmemesi için 2 yıl önce kaldırıma beton saksılar yerleştirdi. 

'SAKSILAR DOZERLERLE YERİNDEN SÖKÜLDÜ'

Yerleştirdiği saksılarla dükkanının önünün kapanmasını da engelleyen Coşkun'un çiçekleri, vatandaşlardan bazılarının durumdan rahatsız olup belediye ekiplerine şikayeti üzerine, zabıta, belediye ekipleri tarafından kepçeler, dozerler ve kamyonlarla gelinip kırılarak yerinden söküldü. 

"TEBLİGAT YAPILMADI"

Kendisine kaldırma işleminden önce hiçbir şekilde tebligat yapılmadığını söyleyen İdris Coşkun, "Yasaksa, zararlıysa önce tebliğ edersin. Kaldırmazsam cezai işlemimi uygula. Sonra kaldır götür at. Ne yapıyorsan yap" ifadelerini kullandı.

"GEREKÇE OLARAK, KALDIRIM İŞGALİ GÖSTERİLDİ"

Saksıların kaldırılmasına gerekçe olarak; kaldırım işgali gösterildiğini belirten Coşkun, saksılar kaldırıldı, bu kez de yerine park eden araçlar geldi diyerek sitemini belirtirken, ifadelerine şu şekilde devam etti:

"Araçlarda demek ki bir sorun yok. Onları sorun olarak görmüyorlar.  Araçlar park ediyor diyoruz, ilçe belediye bu sefer İBB'ye top atıyor, İBB trafik şubeye top atıyor. Biz şikayetimizi nereye ileteceğimizi şaşırmış durumdayız. Bu bir güvenlik sıkıntısı. Adam gelmiş arabasını park etti. Mal indireceğiz calaskardan, şu anda indiremeyiz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum. En azından buralara mantar dubalar, çiçekler, saksılar koyarlarsa hepimizin sağlığına olacaktır."

Editör: TE Bilisim