Rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gereken eşi için otomobilini satmak isteyen bir kişi, vicdansız dolandırıcıların hedefi oldu. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan Mehmet Selim Şahin, ameliyat için 560 bin liralık otomobilini bir internet sitesi üzerinden satışa koydu. Bir süre sonra, bir kişi Şahin'e ulaşarak otomobili satın almak istediğini söyledi.

Satış işlemi için randevulaşan çete üyeleri, Şahin'in evine geldi. Otomobili almaya gelen kişilerden 50 bin lira kapora alan Şahin, satış için yeğeniyle birlikte notere gitmelerini istedi. Kendisine verilen dekontta herhangi bir sorun da görmeyen Şahin, satış işlemini gerçekleştirdi. Ancak bir süre sonra para gelmemesi üzerine Şahin, aracı almaya gelen kişilerden parayı nakit olarak vermelerini istedi.

SOLUĞU KARAKOLDA ALDI

İddiaya göre, parayı kendi marketlerinde vereceklerini söyleyen kişiler, Şahin'in aracıyla yola çıktı. Bir süre sonra ıssız bir bölgeye götürdükleri Şahin'i tehdit eden çete üyeleri, talihsiz adamın boğazına bıçak dayayarak araçtan indirerek olay yerinden uzaklaştı. Şahin ise soluğu karakolda alarak çeteden şikayetçi oldu.

SOSYAL MEDYA HESABINI İNCELEMİŞLER

Ölümün ucundan dönen Şahin ise aracı satmak için kendisine ulaşan kişilerin kendi sosyal medya hesabını inceleyerek tanıdıkları varmış gibi konuştuklarını iddia etti. Satış işlemine kadar da herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirten otomobil sahibi, "Para gelmeyince nakit vermelerini istedim. Araçtayken boğazıma bıçak dayadılar" diye konuştu.

Henüz borcunu dahi ödeyemediği aracı elinden giden Şahin, "İnşallah o para onlardan bin katı çıkar" dedi.

Editör: TE Bilisim