İstanbul'da 6 yaşındaki otizmli çocuğa eğitim için tutulan özel öğretmenin, uyguladığı şiddet yürek sızlattı. Edinilen bilgiye göre, Koşar çifti, çocukları Mustafa’nın daha iyi eğitim alabilmesi için bir öğretmenle anlaştı.

VÜCUDUNDA MORLUKLAR GÖRÜLDÜ

Ailenin ifadesine göre Mustafa, 1,5 yıl günde 3 saat özel eğitim gördü. Başta normal seyrinde giden eğitim, ilerleyen günlerde çocuğun vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve kızarıklıklar görülmesiyle annenin içine şüphe düşürdü.

'KAMERA SİSTEMİ KURDU'

Oğlununda ellerini gösterip 'bana yaptı' demesi üzerine anne, hemen harekete geçti. Şiddeti belgelemek için bir kamera sistemi sipariş verdi. Sistemi kutunun içerisine gizledikten sonra Mustafa’nın eğitim aldığı odada bulunan dolabın üstüne koydu.

OLAY YARGIYA TAŞINDI

Eğitim bittikten sonra görüntü kayıtlarını izleyen aile, sözde öğretmenin çocuklarına hem fiziksel hem de psikolojik şiddet uyguladığını gördü. 
Mağduriyet yaşayan Koşar çifti, başkasının da böyle bir durumla karşılaşmasını istemediklerini belirterek, savcılığa gidip şikayetçi oldu. Yargı süreci devam ediyor.

Editör: TE Bilisim