İstanbul'un Başakşehir ilçesinde hizmet veren bir araç kiralama şirketinin onlarca müşterisini mağdur ettiği ileri sürüldü. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda onlarca kişi, evlerine gelen tebligatla haklarında icra takibi başlatıldığını öğrendi. Bunun üzerine soluğu savcılıkta alan mağdurlar, yaklaşık 5 yıl önce araç kiraladıkları iş yeri sahibinin kendilerine 'senet' oyunu yaptığını ileri sürdü. Firmanın, sözleşmenin altına fark ettirmeden senet koyduğunu iddia eden vatandaşlar, haberleri olmadan imza attıklarını savundu.

'MAAŞLARINA EL KONULDU' İDDİASI

Sadece 2-3 günlüğüne dahi kiralayanların yıllar sonra binlerce lira borçlu çıktığı belirtilen olayda işletme sahibinin istediği tarihlerle miktarları doldurduğu icra yoluyla da müşterilerden aldığı iddia edildi. Bazıların 60, bazıların 80 ve 100 arasında değişen miktarlarda icra geldiği ortaya çıkarken faiziyle birlikte bu miktarın 150-200 bin liraları bulduğu öğrenildi. Bir vatandaş maaşına kesinti uygulandığını belirterek, "Maaşıma el konuldu, 3'te 1'ini alamıyorum" dedi.

'ASIL MAĞDUR BENİM'

Mağdurlara araç bedeli kadar senet düzenlediği ileri sürülen iş yeri sahibi ise iddiaların asılsız olduğunu savunarak "Asıl mağdur benim" dedi.

Öte yandan İstanbul ve İstanbul dışındaki adliyelerde de 'senet' oyunu kurbanı olduğu iddia edildi. 


 

Editör: TE Bilisim