İnternette sigorta şirketine aitmiş gibi sahte siteler açan dolandırıcılar trafik sigortası yaptırmak isteyen onlarca araç sahibini ağına düşürdü. Siber suçlarla mücadele polisleri milyonluk vurgun yapan çeteyi çökertirken mağdurlar ise yaşadıklarını anlattı.

UCUZA KASKO VE SİGORTA VAATLERİYLE DOLANDIRDILAR

Dolandırıcıların son dönemdeki gözde yöntemlerinden biri de sahte sigorta şirketi sitesi kurmak. Böyle bir site kuran şirket kendisine başvuran mağdurlardan size piyasadan daha ucuz kasko ve trafik sigortası yapacağız diyerek onların paralarını aldı.

SİGORTA YAPTIRIP İPTAL EDİYORLAR

Sahte sigortanın gerçekçi görünmesi için hayal sınırlarını zorlayan dolandırıcılar, gerçek poliçe için bazı sigorta acentelerinin sistemlerine sızarak çalıntı kredi kartlarıyla mağdurlar adına sigorta çıkarttılar. Ancak o poliçeler kart sahiplerince 2 gün sonra iptal ediliyordu. Sigorta yaptırdığını zanneden mağdurlar ise ortada kalıyordu.

ŞÜPHELENMESİNE RAĞMEN DOLANDIRILDI

Sahte sigorta şirketinin ‘indirimli sigorta’ vaadine inanan dolandırıcı olmalarından şüphelenen ama yine de parasını sahtekarlara kaptıran bir mağdur, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: Dolandırıcı olmayasınız dedim. ‘Yok, abi öyle bir şey’ dediler. İndirim de yaptılar. 80 liralık yakıt indirimi. Sigorta e-devlette de görünüyordu. Hepsi vardı. Sonradan kayboldu. Firmayı arayınca dediler ki ‘bizim bilgileri çalmış’ deyince o zamana öğrendim.

“E-DEVLETTE GÖRDÜKTEN SONRA SİGORTAM KESİLDİ”

Araç sigortası yaptırmak isterken dolandırıcıların 'Onuncu yıla özel indirim yapıyoruz, yardımcı olalım' sözlerine inanıp tuzağa düşen bir başka mağdur ise “e-Devlet’ten sigorta poliçesinin çıktısını gördüm. Sigortam kesildi. Sigorta şirketinden aynı şekilde teyit ettim” diye konuştu.

8 İLDE 22 GÖZALTI! MİLYONLUK VURGUN

Ankara emniyetine bağlı Siber Suçlarla Mücadele Polisleri olaya el koydu. 80’den fazla araç sahibini mağdur eden çeteye operasyon düzenlendi. 8 ildeki baskınlarda 22 kişi gözaltına alınırken ilk tespitlere göre yaptıkları vurgun milyonlarla ifade ediliyor.

Milyonluk vurgun yapan çete çökertildi ama piyasada dolandırıcı çok fazla. Operasyonun yapıldı günde Ankara’da trafikte jandarmanın çevirmesine yakalanan ve trafik sigortası olmayan Kaan Yurdagül isimli bir mağdur, sigortasını hemen yapmak için internetten bir siteye başvurdu ve dolandırıcıların ağına düştü.

TEK SEFERDE 2 KERE DOLANDIRDILAR

Dolandırıcıların yaptığı teklifin cazip olduğunu, indirim de yaptıklarını belirten Yurdagül, “Onay verdim, ne sigortam yapıldı ne de param geri iade edildi. ‘Taksitlendirme için de ikinci kez onay gönderiyorum’ dedi. 2 kez onay vermiş oldum. 5 bin liramı dolandırdılar” dedi.

Editör: TE Bilisim