Ekran Haber’den Başak Bilgin’in Haberine göre,İstanbul Esenyurt'ta, yabancı uyruklu A.A., 11 Aralık 2021 saat 04.30'da U.K.N.'nin kaldığı rezidansa, duvardan atlayarak girdi. U.K.N.'yi asanöre kadar takip eden ve arkasına geçen saldırgan, güvenlik kamerasını çevirdi. Kadının arkasının dönük olmasından faydalanan A.A., kadını taciz etmeye başladı. Kadını yere düşürüp cinsel saldırı girişiminde bulunan ve U.K.N'nin direnci ile karşılaşan şüpheli, tekme atıp asansörden inerek kaçtı. Yardım çığlıklarına gelen güvenlik görevlileri talihsiz kadını evine çıkardı. 

YAKALANIP TUTUKLANMIŞTI

Polis ekiplerine haber verilmesiyle yeri tespit edilerek gözaltına alınan saldırgan, adliyeye sevk edildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından, 16 yaşındaki A.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'EN ÜST SINIR'DAN CEZA

Tutukluluğu devam eden A.A.'nın, Bakırköy 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında ise karar çıktı. Duruşmaya saldırgan, mağdur ve taraf avukatları katıldı. A.A., savunmasında pişman olduğunu ve beraatini isterken mağdur avukatları 'en üst sınırdan' ceza verilmesini talep etti.

7 YIL HAPİS

Saldırganın 'pişman' beyanına indirim yapmayan mahkeme A.A.'yı 7 yıl hapis ile cezalandırdı.

ÇOCUĞA TACİZ GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ, SERBEST KALMIŞ

Öte yandan saldırganın 2020 yılında da bir kız çocuğuna taciz girişiminde bulunduğu ve olayın ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi.

">