Ekran Haber’den Başak Bilgin’in Haberine göre, Olay Ataşehir Örnek Mahallesi'nde meydana geldi. 25 yaşındaki avukat Ahmet Refik Güven, arkadaşlarıyla halı saha maçına gitti. Maç çıkışı kız arkadaşının yaptığı pastayı almaya giden Güven, eve gitmek üzere yola koyuldu. Örnek Mahallesi'nin E-5 karayolu yanındaki Ercüment Batanay Caddesi'ne gelen genç avukat, eli bıçaklı 3 Afgan uyruklunun saldırısına uğradı.

Av. Ahmet Refik Güven

MONTUNU DELEMEDİ

Bir saldırganın önden, diğer iki saldırganın ise arkadan Güven'e saldırması sonucu  aralarında arbede çıktı. Saldırganlar avukat Güven'i sağ bacağına bıçak sapladıktan sonra telefonunu da gasbetti. Bununla da yetinmeyen 3 saldırgan genç avukata zarar vermeye devam etti. Son olarak talihsiz gencin gövdesi hedef alınsa da üzerindeki kalın montu delinmedi.

KISA SÜREDE YAKALANDILAR

Aralarındaki arbede sürerken sokağın başında bir kişinin gelmesiyle saldırganlar kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Yanına gelen kişi ve bir kuryenin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Diz altına onlarca dikiş atılan genç avukat 2 gün sonra taburcu edilirken, üç saldırgan  emniyet güçleri tarafından kısa sürede yakalandı.

BAŞKA BİRİNİ DE GASBETMİŞLER

Gözaltına alınan saldırganlar, çıkarıldıkları mahkemede 'Gasp' ve 'Adam bıçaklama' suçlarından tutuklandı. Öte yandan saldıranların genç avukatı gasp etmeden önce başka birini daha gasbettileri öğrenildi.

Editör: TE Bilisim