Şanlıurfa 2. İcra Hukuk Mahkemesi'nde görülen bir davanın duruşmasına, davalı vekili avukatın davranışları damga vurdu. Avukatın laubali hareketlerini uyarılara karşın devam ettirmesi ise cezasız kalmadı.

SÖZ ALMADAN ARAYA GİRDİ

İcra davasının 2. duruşmasında davacı vekili Avukat L.A.'nın bilirkişi raporunun yetersiz olduğu görüşüyle dosyanın yeni bir bilirkişiye gönderilmesi teklifine, davalı vekili, "Çok iyi yaparsınız" diyerek söz almadan konuştu. Mahkeme salonuna 'kabadayı tavır'la "Selamun Aleykûm" diyerek giren ve söz almadan araya giren avukat, bu hareketinin ardından uyarıldı.

TELEFONUNU MASAYA VURDU

Ayrıca 'yayıla yayıla' oturmaması konusunda hakimden uyarı alan davalı vekiline bir avukata yakışır şekilde oturması gerektiği de söylendi. Ancak uygunsuz hareketlerini devam ettiren avukat, telefonunu sert bir şekilde masaya vurarak "Beni sinirlendirme" diyerek tavırlarını sürdürdü.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Davranışlarını düzeltmeyen avukat hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve baroya bildirilmesine karar verildi. Öte yandan dosyanın yeni bir bilirkişiye gönderilmesine ve bu iş için de Ankara İcra Hukuk Mahkemesi'ne talimat yazılmasına hükmedildi.

Editör: TE Bilisim