Ekran Haber’den Başak Bilgin’in haberine göre, Üretim zincirindeki uzun vadeli çekler ve kontrolsüz mağazalaşma gibi nedenlerle  etkilenen ayakkabı sektörü, ciddi bir toparlanma sürecine girdi. Son 8 ayın deri ayakkabı ihracatı ise yüzde 23.7 artışla 674 milyon dolara çıktı. İç piyasadaki tanınmış markalara hem üretim yapan, hem de ihracatını gerçekleştiren iş insanı Selami Demir konuya ilişkin Ekran Habere özel açıklamalarda bulundu. Demir: ‘Pandemi, her sektörü olumsuz etkilediği gibi bizi de oldukça sarstı. 13-14 ay ayakta durabilmek adına, cebimizden finans etmek zorunda kaldık, çok şükür son 3-4 aydır ciddi bir toparlanma sürecine girdik’ dedi.

İş İnsanı ''Selami Demir''

’’Bundan sonrası için umutluyum’’

Sadece Türkiye’ye değil, Rusya, Afrika, İran, Irak ve Ürdün’de çok aktif bir pazarımız var. Tercih edilmemizin en büyük nedeni ise tabii ki tasarımlarımız. Genelde bizzat kendim ilgileniyorum bazı aralıklar da italya’da olan ekimizde özel tasarımlar çıkarıyor. Bu bizim ülkemiz asına gurur veririci bir durum. Pandemi sonrası hedeflediğimiz rakamlara kısmen de olsa ulaşmaya başladık. Tekrar bir kapanma olmazsa eğer bundan sonrası için umutluyum. Daha da iyi işler yapacağımızı düşünüyorum. 


Hatalardan ders çıkaran sektörümüz şu anda ürün yetiştiremiyor"

Pandemiden doğan bu tıkanıklığın sonrasında bu denli bir satış patlamasının olması, daha yoğun bir tempoyla çalışıp, bu açığı kapatmamız gerektiğinin aslında sinyallerini verdi. Çünkü şu an talepler inanılmaz artmış durumda ve bizler ürün yetiştirmekte zorlanıyoruz.

‘’Ciddi eleman açığımız var, yeni liseler açılmalı"

İki yıllık salgın sürecinde daha çok evde olduğumuz için ertelenen ihtiyaçlar da devreye girince iç pazarda talep patlaması yaşadık. Zirvesini yaşayan sektörümüz için, talepleri daha iyi karşılayabilmek adına işe alacak acil elamanlara ihtiyacımız var.Bu konuda büyük ölçüde iş meslek liselerine düşüyor. Hatta yeni meslek liseleri açılmalı yoksa ara eleman bulamayacağız”.

Editör: TE Bilisim