Son zamanlarda bebek bakıcısı ilanları arttı. Çalışan anne ve babaların çocuklarına bakıcı bulmakta zorlandığı öğrenildi. Bebek bakıcısı bulmaktaki zorluk ücretlere de yansımış durumda. Bakıcı ücretleri profesör maaşlarını geçti.

YABANCI BAKICI 25 BİN, TÜRK DADI 40 BİN TL

Bakıcı sorunu özellikle çalışan anneler için problem olan bir konu haline gelmiş durumda. İngilizce bilen, çocuk bakımı konusunda tecrübeli, nazik ve sakin kişilikleriyle tanınan Filipinli dadılar genellikle maaşlarını dolar olarak istiyor ve fiyatları neredeyse 25 bin TL'yi buluyor. Şu anda en düşük maaşları Özbekler ve Türkmenler alıyor. Bu sektörün başında ise 28-45 yaş aralığındaki, İngilizce bilen Türk bakıcılar yer alıyor. Tüm kriterleri karşıladıkları takdirde ise aylık 40 bin TL maaş istiyorlar.

Bebek Bakıcınıza Belirtmeniz Gereken 20 Tartışılmaz Kural - INVIDYO BLOG"NE KAZANIYORUM Kİ"

Bazı anneler çocuklarına kendilerinin baktıklarını ifade ederken bazıları ise 'Ne kadar kazanıyorum ki' diyerek duruma tepkilerini gösterdi.  Bir başka kadın ise ''Benim çocuğuma da annem bakıyor. Bakıcıya verecek ekstra bütçemiz yok. Bu şartlarda o paraları vermek artık imkansız'' dedi.

Editör: TE Bilisim