EkranHaber'den Başak Bilgin'in haberine göre, Beşiktaş Belediyesi'nin hizmete açtığı günlük 5 bin adet yemek kapasiteli aşevinde profesyonel bir ekip tarafından üretilerek paketlenen yemekler, her sabah saat 7’de dağıtıma çıkarılıyor. Sıcak yemekler, her gün ihtiyaç sahibi ailelere, kreşlere, öğrenci yurtlarına, gençlik merkezine kadın koordinasyon merkezine, engelli koordinasyon merkezine dağıtılıyor.

BAŞKAN RIZA AKPOLAT'TAN AŞEVİ HAKKINDA AÇIKLAMA
Aşevini ziyaret ederek; yapılan çalışmaları, yemeklerin üretim aşamasını kontrol eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ihtiyaç sahipleri için üretime geçen Aşevi hakkında açıklama yaptı. Ekonomik sıkıntıların derinleştiğini, üst üste gelen zamların hayatı zorlaştırdığını vurgulayan Başkan Akpolat,"Kara kışın etkilerini bu yıl hep beraber daha derinden hissettiğimiz günler yaşıyoruz. Biz Beşiktaş Belediyesi olarak, komşularımızı bu ekonomik sıkıntılardan bir nebze olsun koruyabilmek için çözüm yolları geliştirmeye çalışıyoruz. Beşiktaş’a yepyeni bir aşevi kazandırdık. Günde 5 bin adet yemek kapasiteli aşevimizde profesyonel bir ekip tarafından üretilen ve hijyen şartlarına uygun olarak paketlenen yemekler, her sabah saat 7’de dağıtıma çıkarılıyor." ifadelerini kullandı.

BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE SICAK ÇORBA
Başkan Akpolat, her gün ihtiyaç sahibi ailelere, kreşlere, öğrenci yurtlarına, Gençlik Merkezi'ne, kadın koordinasyon merkezine, engelli koordinasyon merkezine yemek ikramında bulunduklarını belirtti. Başkan Akpolat, "Yine aşevimizde hazırlanan sıcak çorbaları Mobil  'Öğrenci ’Ye' aracımız ile günde en az 1.000 üniversite öğrencisine ulaştırıyoruz. Ayrıca, Covid-19 karantinasındaki ihtiyaç sahibi komşularımıza 10 gün boyunca yemek gönderimi yapıyoruz. Talep olduğunda taziye evlerine de aşevimizden yemek çıkarıyoruz.’’ dedi.

"OMUZ OMUZA KARA KIŞLA MÜCADELE EDECEĞİZ"
Akpolat, bu zor günlerin de dayanışma ile üstesinden geleceklerini ifade ederek, ‘’Beşiktaş Belediyesi olarak ihtiyacı olan tüm komşularımızın yanındayız ve omuz omuza kara kışla mücadele etmeye devam edeceğiz’’ dedi.

Editör: TE Bilisim