Serkan Doğutekin isimli bir vatandaş, 4 Ekim 2021’de 400 bin lira karşılığında satın aldığı daireye bir türlü yerleşemedi. Çünkü evi satan adam parasını eksik aldığı iddiasını öne sürerek 17 aydır boşaltmıyor.

TAPU BİLE EL DEĞİŞTİRDİ

Parasını ödeyip aldığı yeni evine taşınamayan Doğutekin, olayla ilgili yaptığı açıklamada “17 aydır aldığım tapulu evime giremiyorum. Vergisini veriyorum tapu üstümde ama evi kullanamıyorum” dedi.

EKSİK ÖDEME İDDİASI

Daireyi satan eski ev sahibi ise yaklaşık 6500 dolar civarında ödemenin yapılmadığını iddia etti.  

SATICIDAN ‘YALAN SÖYLÜYOR’ İDDİASI

Evin satışı konusunda başta 390 bin TL’ye anlaştıklarını söyleyen Doğutekin, “Satıcı tapu satışı olacağı gün ‘vazgeçtim 400 bin TL’den den aşağı vermem’ dedi” diye konuşurken evi satan adam ise Doğutekin’in yalan söylediğini iddia ederek olayın adli mercilerde olduğunu söyledi.

TOPLAM 400 BİN TL ÖDENDİ

386 bin lirayı EFT yoluyla, 8 bin lirayı da elden ödediğini belirten evin yeni sahibi Doğutekin, “6 bin açık kaldı. Onu da senet imzaladım. Senetleri de gününden 20 gün önce aldım ödedim” dedi.

“BENİ KİMSE EVDEN ÇIKARAMAZ”

Anlaştığı rakamın tamamını ödediğini iddia eden Serkan Doğutekin, buna rağmen evi satan adamın daireyi boşaltmadığını belirterek yaptığı açıklamada “Ev bulamamış. Zarar ettiğini düşünüyor arkadaş. Evi 400 bin liraya benden geri almaya çalışıyor. ‘Beni bu evden kimse çıkaramaz’ diyor” diye konuştu.

EV YÜZÜNDEN EŞİNDEN AYRILDI

Evin tapusunu elinde bulunduran Doğutekin, eski ev sahibi daireyi boşaltmadığı için 17 aydır ailesiyle birlikte kalıyor. Üstelik ev yüzünden ailesiyle tartışmalara yaşadığını belirten Doğutekin, “Evden dolayı eşimle ayrıldım” dedi.

Hiçbir şekilde evi boşaltmayan eski ev sahibi ise Doğutekin’in yalan söylediğini ve soruları cevapsız bırakarak iddiaları reddetti.

Tarafların neredeyse 1,5 yıldır süren anlaşmazlığına son noktayı yargı koyacak.

Editör: TE Bilisim