Kırmızı bültenle aranırken İtalya’da yakalanan suç örgütü lideri Barış Boyun'un yönettiği çetenin sosyal medyada paylaştığı görüntüler gündem olmuştu. İstanbul sokaklarında konvoy yapan şüphelilerin uzun namlulu silahlarla, lüks araçlarla video çektiği görülmüştü. İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de İtalya'da gözaltına alınarak tutuklanan çete lideri Barış Boyun'un yönettiği şebekeye operasyon düzenlemişti. Lüks araçlarıyla ve uzun namlulu silahlarla caddelerde dolaştığı belirlenen çetenin 139 üyesi gözaltına alınmıştı.

KARDEŞİ DE YAKALANDI

Yurt dışından çeteyi yöneten Barış Boyun’un Türkiye’deki sağ kolu olduğu belirtilen kardeşi Zafer Boyun’un yakalanması için Organize ekipleri çalışma başlattı. Firarda olan şüphelinin yakalanması için soruşturmayı derinleştiren polis, Zafer Boyun’un Silivri’den yurt dışına kaçmaya hazırlandığını tespit etti. Dün gece Silivri’de düzenlenen operasyonla çetenin en önemli isimlerinden biri olan Zafer Boyun yakalandı. Yakalanan şüpheli sorgulanmak üzere Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne götürüldü.

YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Zafer Boyun'un Şişli'de bir gece kulübünde kız meselesi yüzünden kavga ettiği ortaya çıktı. Müşterilerin canlarını kurtarmak için çabaladığı sırada rastgele ateş açan çete üyelerinin üç kişiyi yaraladığı öğrenildi. Bu olayın ardından Elmadağ'daki bir barın önünde ortaya çıkan Boyun, silah gösterip küfürler savurdu. Sosyal medyasından yaptığı canlı yayında silahını çıkararak magandalık yapan Zafer Boyun, hakkında toplanan tüm delillerle birlikte adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim