İstanbul’da internetten verdiği ilanla kendini köpek eğitmeni gibi tanıtan bir dolandırıcı, köpeğini eğittirmek isteyen vatandaşları ağına düşürdü. "Köpek eğitimcisiyim" diyerek mağdurlardan peşin para alan dolandırıcı, sırra kadem bastı.

PARALARI PEŞİN ALIP TÜYDÜ

İnternetten bulduğu sahte köpek eğitmenine 5 bin lira kaptıran mağdurlardan biri olan Ayşe Hanım, “Eğitim vermedi. Bir kere eğitim adı altında bir yürüyüş gösterdi paramı aldıktan sonra kendisinden bir haber alınamadı, kayboldu gitti. Benim paramı da vermedi. Türlü türlü bahanelerle parama el koydu” dedi.

NE EĞİTİM VERDİ, NE DE PARALARI GERİ...

Sözde köpek eğitmeni anlaştığı ücretleri peşin aldıktan sonra ne bir eğitim verdi ne de geri dönüş yaptı. Mağdur olduğunu iddia eden bir başka vatandaş ise dolandırıcıya 4600 lirasını kaptırdı. Yavru köpeğinin eğitim alması için sahte köpek eğitmeniyle anlaşan Mehmet Bey, dolandırıldığını belirterek “Her gün videolarını atacaktı. Bir bedel aldı 4600 TL fakat herhangi bir video göndermedi. ” diye konuştu.

"KÖPEĞİMİZİ GERİ ALMAYA GİTTİK, TEHDİT ETTİ"

Sahte köpek eğitmeni sadece dolandırmakla da yetinmedi. Bazı mağdurların ise köpeğini çalmaya kalkıştı. 8 bin lira karşılığında köpeğe eğitim vereceğini söyleyen dolandırıcının eve kadar gelip köpeği aldıktan sonra gittiğini belirten Elif Hanım, ilk gün atılan videonun dışında köpekten herhangi bir haber alamadıklarını söyledi. Köpeği geri almak için devreye giren Elif Hanımın oğlu ise buluştuğu dolandırıcı tarafından tehdit edildi.

GERÇEK KÖPEK EĞİTMENİ DE MAĞDURLAR ARASINDA

Dolandırmakla ve köpek çalmakla da yetinmeyen sahte köpek eğitmeninin kurbanları arasında bir de gerçek bir köpek eğitmeni de vardı. Kendini köpek eğitmeniyim diye tanıtan o şahıs iddiaya göre Göktan Eker ile koordineli olarak çalıştığını söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

İddialar üzerine açıklama yapan ve suç duyurusunda bulunacağını belirten Göktan Eker, “Birlikte çalışmadık, benden kurs almak istedi fakat kursu yarım bıraktı. Sonrasında benim adımı kullanarak müşteri bulduğunu ve insanların mağdur olduğunu öğrendiğimde Elif hanımla irtibat kurduk. ben de suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim