İstanbul Bağcılar'da 10 yıl önce yeşil alan kapsamına alınan bir binanın sakinleri, güçlendirilmesi veya Kentsel Dönüşüm ile yenilenmesi imkansız olan evleri için sitem etti. Olası bir depremden sağ kurtulamayacakları korkusu içinde olduklarını belirten bir çift, ağlamaktan hasta olduklarını, bir an önce çözüm bulunmasını istediklerini dile getirdi.

'22 YIL ÖNCE İMARA KAPATILDI'

Vatandaşlar, yaklaşık 10 yıl önce binalarını Kentsel Dönüşüm kapsamında yeniletmek istediklerini ve belediyeye başvurduklarını, ancak binanın bulunduğu arazinin yeşil  alan kapsamına girdiğini, 22 yıl önce de imara kapatıldığını öğrendiklerini söyledi. Bina sakinleri, bu bölge için çizilen planın 3 kez değiştiğini ve konuyla ilgili kendilerine haber verilmediğini açıkladı. 

'YENİDEN İMARA AÇILSIN'

Olası bir deprem sırasında hayatta kalma ihtimallerinin düşük olduğuna inanan vatandaşların, 6 ay önce yaptırdıkları karot testi de binanın riskli olduğunu ortaya koydu. Çaresiz aile, deprem olmadan ve binaları yıkılmadan kendilerine yeni bir yer verilmesini ya da arazilerinin yeniden imara açılmasını istediklerini ifade etti.
 

Editör: TE Bilisim