Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki felaketin ardından olası büyük bir depremin beklendiği İstanbul'da bir ilkokul, veliler ve öğrenciler için adeta korku okuluna dönüştü çünkü 50 yıllık okul ayakta durmakta zorlanıyor, sık sık tavanı çöküyor, duvarları dökülüyor, hissedar problemi nedeniyle sorun çözülemiyor. Veliler ise "çocuklarımıza bir şey olması mı bekleniyor" diye isyanda...

BU OKULDA KİMSENİN CAN GÜVENLİĞİ YOK!

Küçükçekmece’de bulunan Yeni Mahalle İlkokulu neredeyse yıkılacak durumda olması nedeniyle kısa sürede gündeme oturdu. Veliler, çocuklarını korkarak okula gönderdiklerini ve hatta öğrenciler dersteyken sınıfın önündeki duvarın çöktüğünü söyleyerek sitem etti. Öğrencilerin canının hiçe sayıldığı manzara görenleri hayrete düşürdü.

VELİLER İSYAN EDİYOR, YÖNETİM İSE ÇARESİZ!

İddiaya göre, bu durumun nedeni ise bir ‘hissedar’ krizi. Okul arsasının üzerinde payı olan birçok hissedar bulunamadığı için okul ne yıkılabiliyor ne de güçlendirilebiliyor. Veliler “Çocuklarımıza bir şey olması mı bekleniyor?” diyerek isyan ediyor.

“ÇOCUKLARIMIZ HER AN ÖLÜMÜN EŞİĞİNDE!”

Tavanı çöken, duvarları dökülen ve merdivenleri neredeyse kullanılmayacak halde olan okula çocuklarını göndermek istemeyerek bu durumdan yaka silken veliler çocuklarının can güvenliğinden endişe ediyor. “Çocuklarımız her an ölümün eşiğinde” diyerek bir an önce çözüm bekliyor.

Editör: TE Bilisim