Evim firmaları mağdurları eylemlerle, protestolarla yıllardır hak mücadelesi veriyorlar, kayıplarını geri almaya çalışıyorlar. Malatyadepremzede Başıgüzel ailesi de bu mağdurlardan biri oldu. Yıllarca bir evin hayalini kurdular ama hem deprem mağduru oldular hem de evim firmalarından birinin mağduru oldular.

MALATYA'DAKİ EVLERİ AĞIR HASAR ALDI

Depremde Malatya’daki evleri ağır hasar alınca umutları o evim firmalarına ödedikleri para ve oradan bekledikleri ev oldu ama şimdi depremzede olmalarına rağmen kendi evleri ortada yok. İddiaya göre, depremzede oldukları belirtilmesine rağmen firma, ailenin parasını 3 ay sonra ödeyecek. Ama mağdur aile “Hiçbir ev sahibi 3 ay bekler mi bu zamanda?” diyerek buna sitem etti.

DEPREMZEDE AİLEYİ MAĞDUR ETTİLER

İsmail ve Ayşe Başıgüzel çifti, 2019 yılında o firmaya başvuru yaptı ve ödemelerini yapmaya başladı. Eve 4 yıl önce yazıldıklarını ve 2023’te sıralarının gelmesine rağmen hala evlerini alamadıklarını belirten Ayşe Başıgüzel, toplamda 85 bin lira paralarının firmada olduğunu söyledi.

TEK UMUTLARI O EV

Aile gram altının fiyatı 225 lirayken ev için altınlarını bozdurdu. Şu anda gram altının fiyatı 1200 lira seviyelerinde. Ev fiyatları uçup giderken ailenin ödediği paranın da değeri kalmadı. Çorlu’da bir ev kiralayan ancak kira parasını ödemeye güçleri yetmeyen mağdur durumda olan aile, bir an önce firmanın mağduriyetlerini gidermesini istiyor.

“BENİ SÜRÜNDÜRÜYORLAR”

Üç çocuğunun olduğunu belirterek firmaya sitem eden Ayşe Başıgüzel, “Ben, çocuklarıma yedirmedim, içirmedim oraya verdim. Bunlar da beni böyle süründürüyorlar.” dedi.

Editör: TE Bilisim