ÖSYM tarafından 17-18 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adayların sınav giriş yerleri erişime açıldı. Sınava girecek olan yüzlerce öğrenciye sınav giriş belgesi ulaştı. Ancak Diyarbakırlı adaylar büyük bir şok yaşadı. Çünkü birçok adaya tercih etmediği halde, sınav yeri olarak farklı şehirler çıktı...

2 GÜNLÜK SINAV İÇİN KİLOMETRELERCE YOL GİDECEKLER!

Aynı evde yaşayan ve sınava girecek 3 adaydan birine Sivas, birine Gaziantep, birine Mardin çıktı. Hal böyle olunca, sınava nerede gireceğini kontrol edenler şaştı kaldı. Adaylar, ikametlerinden kilometrelerce uzakta sınava girmelerinin psikolojilerini de kötü yönde etkileyeceğini söyleyerek çözüm istedi.

ÖSYM’DEN YARDIM DUYURUSU!

Konuyla ilgili açıklama gecikmedi. ÖSMY, ikametinin dışında bir sınav merkezine atanmış depremzede öğrencilere ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurdu. Bu desteğe başvuran adayların 1-2 Haziran tarihleri arasında valilik ve kaymakamlıklara başvurularını yapmaları istendi.

“BUNU KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL!”

Sınava 16 gün kala sorunun nasıl çözüleceğini kara kara düşünen adaylar, “Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu büyük bir eziyettir” diyerek isyan etti.

Editör: TE Bilisim