Ekran Haberden Hanife Merve Ak’ın haberine göre, Ankara-Kars arasındaki ilk Turistik Doğu Ekspresi, Ankara'dan  15 Aralık  2021 günü hareket edecek. Turizme katkı amacıyla hayata geçirilen turun ilk seferi 29 Mayıs 2019 tarihinde yapılmıştı. Ancak dünya genelinde görülen koronavirüs salgını nedeniyle, seferler 2020 Mart ayının ortasından itibaren durdurulmuştu.


SEYYAHLAR ÖVE ÖVE BİTİREMİYOR 

Seyahat yazarları tarafından dünyanın trenle seyahat edilecek en güzel ilk dört tren rotası arasında yer alan rotanın bu yılki yolcularını ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu  uğurlayacak. 

BİN 300 KM'LİK PARKUR 31 SAATTE BİTİYOR 

Doğu ekspresi  başkentten, 15.55’te hareket edecek. Sonra Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum illerinden geçecek.  Kars iline ulaşarak, yaklaşık bin 300 kilometrelik parkurunu  31,5 saatte tamamlayacak. Trenler Ankara'dan Çarşamba ve Cuma günleri; Kars' tan Cuma ve Pazar günleri hareket edecek. Karşılıklı olarak haftada iki tren işletilecek. 

ANADOLU'DAKİ ENFES GÜZELLİKLER 

Seyehat esnasında fotoğraf tutkunları ve gezginler sıradışı deneyimlerini sosyal medyada paylaşıyıor. Doğu Ekspresi ile adım adım değişen coğrafyalarda  dağlar, göller,  kanyonlar ve köylerin içinden geçiliyor. Tarihi mekanlar ve eşsiz manzaralar da Anadolu’nun güzelliklerini  ortaya seriyor.

Editör: TE Bilisim