Dün ve bugün hem dövizde hem altında yeni rekorlar geldi, yükseliş gün boyu devam etti. Uzmanlar ise vatandaşı yatırım konusunda uyardı... Kurlarda seçim ve Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı seçilmesi sonrası başlayan yükseliş rekor üstüne rekor kırarak devam etti; dolar kuru 23, euro kuru ise 25 liranın üzerini gördü.

Piyasada bir panik havası olduğunu belirten altın ve para piyasaları uzmanı Reşat Yılmaz, doların 23, euronun ise 25 liranın üzerini gördüğünü hatırlatarak "Sert yükselişlerin mutlaka bir geri çekilmesi olmuştur" diyerek yatırımcıyı uyardı.

'DOLAR 20 TL'NİN ALTINA ZOR DÜŞER'

Dolar kurunda 25-27 lira bandının sürpriz olmadığını ve beklentilerin de bu yönde olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Dolar da artık 20 lira seviyelerinin altına çok zor düşer. Ülke olarak üretime yönelmemiz lazım" dedi.

'EURO VE ALTINA YÖNELMEK DAHA MANTIKLI'

Döviz kuru gibi altın fiyatları da uçtu, o da rekor tazeledi. Gram altın 1.500 liranın altını test etti, çeyrek altın 2 bin 340, yarım 4 bin 680 tam altın ise 9 bin 400 liranın üzerine çıktı. Piyasa uzmanları yükselişin yılbaşına kadar bu şekilde devam edebileceğini belirterek "Euro ve altına yönelmek daha mantıklıdır" dedi.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimlerinden önce dolar 19.96 seviyesindeydi. Böylece seçim sonrasında dolar/TL'de yüzde 17.2'lik yükseliş yaşanmış oldu.

Editör: TE Bilisim