1 Ekim Dünya Çocuk Günü kapsamında Florya Şenlikköy Stadı'nda düzenlenen organizasyon, Çapa Sağlık Futbol Kulübü koordinesinde gerçekleşti. "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir" pankartlarıyla ilk müsabakasına başlayan organizasyonda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Organizasyonda ilk maç Çapa Sağlık Futbol Kulübü Masterlar ekibi ile Avcılar 1903 Spor Kulübü arasında gerçekleşti. Düzenlenen seremonide ise ön saflarda çocuklara yer verildi. Maçta kıyasıya bir rekabet yaşansa da maç sonunda dostluk kazandı.

Çocuklara sporu sevdirmek, ebeveynlerin çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmesini amaçlayan proje, Çapa Sağlık Futbol Kulübünün Başkanı ve oyuncusu Aykut Dikmen ve Proje Kordinatörü Nefise Binnur Dikmen önderliğinde gerçekleşti.

Organizasyona ilişkin konuşan Çapa Sağlık Futbol Kulübü Başkanı Aykut Dikmen şunları söyledi:

'ÇOCUKLARIMIZA ZAMAN AYIRAMIYORUZ'

"Çapa Sağlık Futbol Kulübü yeni kurulmuş bir takım. ‘40 Yaş Üstü Futbol Ligi'nde oluşturduğunuz yeni bir oluşum. Bu takımı oluştururken öncelikli amacımız keyif almaktı tabi sonrasında futbolun doğasında olan galibiyeti ve sevinci yaşamaktı. Bundan sonra ki projelerimizde sosyal sağlık projelerinin devamı ile alakalı hem ligde hem kitlelerde renk katmak sesimizi duyurmak bizim birinci amacımız. Hepimiz ebeynler olarak çalışıyoruz Çocuklarımıza çok fazla zaman ayıramıyoruz bu projeyle zaman ayıramadığımız çocukların biraz daha farkındalığını artırmak ve anlamda çocukların yanında olmak çocukların böyle bir ana şahit olmalarını istediğimiz için böyle bir projeye imza attık."

Organizasyona ilişkin konuşan Proje Koordinatörü Nefise Binnur Dikmen şunları söyledi; 

''BU PROJENİN OLUŞMASI 3 ÇOCUĞUM SAYESİNDE OLDU''

"3 çocuğum var projenin başlaması zaten bu 3 çocuk sayesinde oldu. Çalışan anne ve babaların çocuklarıyla çok vakit geçirememesi ve spora olan aşkları da onlarla birlikte nasıl bir proje oluştururuz sorusunu getirdi ‘Dünya Çocuk Günü’ de bu vesileyle bize ilham verdi. Milli maçlarda çocukların futbolcularla sahaya çıkması insanları çok neşelendirir keyiflendirir biz de dedik ki neden böyle bir şey yapmıyoruz."

Organizasyona ilişkin konuşan İstanbul Tıp Fakültesi Hastane Müdür Yardımcısı Ömer Yorgun; 

''EN FAZLA REHABİLİTASYONA İHTİYACI OLAN ÇALIŞAN GRUBUYUZ''

"Biz sağlıkçılar olarak, Covid sonraki süreçte en fazla rehabilitasyona ihtiyacı olan çalışan grubuyuz çünkü Covid’le ciddi bir mücadele gerçekleştirdik bu mücadele sonrasında hem psikolojik hem fizyolojik olarak çok yorulduk bu anlamda da hakikaten bizim için rehabilitasyon süreci gibi oldu."

Organizasyona ilişkin konuşan çocuk oyunculardan 8 yaşındaki Reishan Mete Yorgun şunları söyledi;

''HAYALİM FUTBOLCU OLMAK BABAM BENİ CESARETLENDİRİYOR''

"Babalarımız bizim için oynuyor bundan çok eminim bütün çocukların dünya çocuklar günü kutlu olsun. Babalarımız bizi mutlu etmek için elinden geleni yapıyor, annelerimizde öyle. Babamın benim içn oynaması beni çok sevdiğini hissettiriyor. Ben Galatasaray’ın alt yapısında oynuyorum hayalim futbolcu olmak babam beni cesaretlendiriyor."

Organizasyona ilişkin konuşan 12 yaşındaki Nehir Güler şunları söyledi;

''AİLELERİN VE ÇOCUKLARIN BİRLİKTE VAKİT GEÇİREBİLMELERİNİ SAĞLAYAN BİR PROJE"

''Bugün bu maçta olmamızın sebebi ailelerin ve çocukların birlikte vakit geçirebilmeleri. Babam takımın teknik direktörü kendimi çok mutlu hissediyorum babamı izleyebildiğim için. Ayrıca böyle bir proje de katkısı olduğu için de çok sevinçliyim"

Editör: TE Bilisim