Esenyurt'ta sahte altın ürettiler, Türkiye'nin dört bir yanında kuyumcuları kandırıp 2 milyonluk vurgun yaptılar.

Edinilen bilgiye göre, gümüş ve bakır tellerden ürettikleri ürünlerin üzerine altın da dökerek gerçek altın görünümü veren çeteye yönelik Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldı. Çetenin il genelinde altın imalat atölyelerinde ayarı düşük sahte altın, bilezik ve takı malzemeleri basıldığı belirlendi.

6 AYLIK ÇALIŞMA SONUCU YAKALANDILAR

Yaptıkları sahte altınları farklı ilçelerde bulunan kuyumculara bozdurdukları belirlenen şüpheliler hakkında "Paraya Eşit Sayılan Değerlerde Sahtecilik" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarından soruşturma başlatıldı. Altı aylık takip sonucu 7 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

İmalathanede sahte altın üretim materyalleri ve kimyasallarının yanısıra toplam 2 milyon lira ele geçirildi. Yapılan incelemede, gümüş, bakır gibi maddelere kimyasal işlem uygulayarak altın kaplaması gerçekleştirildiği, daha sonra altınları bilinen markaların damgalarını kullanarak satışa hazır hale getirdikleri öğrenildi.

YENİ EVLİ ROLÜ YAPARAK VURGUN

Öte yandan suç örgütünde bulunan kadın ve erkeklerin, karı koca rolünde İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilindeki kuyumcuya giderek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Editör: TE Bilisim