Geçtiğimiz günlerde kamuoyunun gündemine, Ekran Haber'in "Akçakale'de hakim-savcı çatışması" başlıklı haberiyle gelen Akçakale Adliyesi'nde flaş bir gelişme yaşandı.

KARAR ADLİYEYİ KARIŞTIRMIŞTI

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde görülen bir 'çocuğun cinsel istismarı' davasında, mağdur anne ve babalarının şikayetçi olmadığı ve iki şüphelinin yaşlarının 12-15 yaş arasında olduğu gerekçesiyle tutuklama talebinin reddedilmesi adliyeyi karıştırmıştı. Tutuklama kararı Sulh Ceza Hakimliği'nce reddedilirken savcı F.Y’nin meslek eğitimi alması çağrısında bulunulmuştu.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Bu gelişmelerin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi inceleme başlattı. İnceleme sonucunda Hakim Ahmet Çakmak’ın görev yeri değiştirildi.

AHMET ÇAKMAK'IN AÇIKLAMASI

Söz konusu karar sonrası Hakimler ve Savcılar Kurulu’na dilekçe gönderdiği öğrenilen Hakim Ahmet Çakmak’ın, dilekçesinde, “Her zaman ne pahasına olursa olsun insan hak ve hürriyetlerini, özgürlüklüleri ve yaşam hakkını savunacağım. Beni durdurmak istiyorsanız atomlarımı parçalamanız gerekmektedir” dedi.

AÇIĞA ALINDI

Bu dilekçenin ardından tekrar bir inceleme başlatan Hakimler ve Savcılar Kurulu, hakim Ahmet Çakmak’ın görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Editör: TE Bilisim