İstanbul'un tarihi semtlerinden Balat'ta bir antika dükkanında akılalmaz bir hırsızlık olayı yaşandı. Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde dükkana gelen bir kişi, vitrinde duran ve yapımı 1800'lü yılları bulan köstekli saati gözüne kestirdi.

500 BİN TL DEĞERİNDE

Bir kutunun içinde duran saati aldıktan sonra avucunda saklayan kişi, alışveriş yapıyor bahanesiyle diğer saatlerin fiyatını sordu. Bir süre dükkanda duran ve biraz da alışveriş yapan şüpheli, yaklaşık değeri 500 bin lira olan saatle birlikte dışarı çıktı.

SORUMLU MÜDÜR FARK ETTİ

Olaydan birkaç saat sonra dükkana gelen sorumlu müdür Emel Çetinkaya, saatin yerinde olmadığını fark etti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen çalışanlar, saati çalan kişiyi tespit etti. Çalışanlar olayı polise ihbar ederken yapılan çalışmada şüpheli kıskıvrak yakalandı.

'OLAYI GEÇ FARK ETSEYDİK...'

İfadesinde saati elinde unuttuğunu iddia eden şüpheli serbest bırakılırken sorumlu müdür Çetinkaya, duruma isyan etti. Şüphelinin Kapalıçarşı'da tanınan ve Fener Rum Partikhanesi'nde çalıştığını öğrendiklerini kaydeden Çetinkaya, olayı geç fark etmeleri durumunda saati bir daha göremeyebileceklerini ifade etti.

Çalışanlar ise diksiyonunun iyi, giyiminin de şık olduğunu ifade ettikleri şüphelinin kendileriyle sohbet dahi ettiğini ve şüpheli herhangi bir hareketi olmadığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim