Prof. Dr. Ersan Şen:

"BİR PARTİNİN TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BAĞI OLAMAZ!’’

Anayasanın 68. ve 69. maddeleri ile 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu hükümleri net, bir siyasi partinin terör örgütü ile bağı olamaz, temsilcileri ve üyeleri toplantılarında terör örgütünün marşını okuyamaz, sloganını atamaz, terör örgütünün yöntemlerini övemez, onu destekleyemez, terör örgütünün hukuka aykırı ve suça konu fiillerini iyi göremez, gösteremez ve destekleyemez.

"YAŞANAN BU OLAY HDP KAPATMA DAVASINDA DELİL OLARAK KOYULABİLİR"

 Bu durum o siyasi parti temsilcileri ve üyeler için net bir hukuka aykırılıktır, siyasi parti hakkında ve terör örgütünün propagandasını yapma, suçu ve suçluyu övme suçları gündeme gelir ki, ilgili kişilerle hakkında ceza soruşturması açılmalı ve siyasi parti hakkındaki gerekli inceleme yapılmalıdır, şu an HDP hakkında açılmış bir kapatma davası var henüz davada inceleme aşaması devam ediyor, karar aşamasına gelinmedi, dava bir ceza yargılaması gibi sürdürüldüğünden bu husus dava dosyasına delil olarak koyulabilir, kapatmanın çözüm olmayacağını, geçmişte kapananın yerine yeni siyasi partinin açıldığı ve şimdi de açılacağı söylenebilir. 

"HİÇ BİR SİYASİ PARTİ DEVLETE MEYDAN OKUYAMAZ"

Bu gerekçe hukuk devletinde mazeret olamaz, herkes kural ve kaidelere uymak zorundadır, uymazsa gereği yapılır, ayrıca buna benzer bir siyasi partinin açılmasını önüne geçmek için gerekli yasal çalışma da yapılmalıdır, çünkü hiçbir gerekçe bir siyasi parti için devlete, vatana ve millete meydan okuma olarak kullanılamaz, bunun demokrasi, hukuk ve ifade hürriyeti üzerinde haklı ve kabul edilebilir bir yanı yoktur.

"SİYASİ PARTİLER ANAYASA, KANUN VE HUKUKA BAĞLI KALMALIDIR"

 Kim olursa olsun, hangi siyasi parti olursa olsun görüş ve düşüncelerini ortaya koyarken Anayasa, kanun ve hukuka bağlı kalmalıdır, eğer ben hukuka aykırı davranacağım ve suç işleyeceğim diyorsa da Anayasa ve kanunlar yaptırım ön görünüyorsa o tatbik edilmelidir. Ne yaparsak yapalım hukuka aykırı hareket etmeye devam ediyorlar diyerek, suç işlemeye kararlı olanların durmayacağından bahisle ceza tatbik edilmemesi keyfilik, ayrıcalık ve hukuk tanımazlık anlamına gelir.

HDP'nin İstanbul kongresine soruşturma!

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün, HDP'nin İstanbul kongresinde tespit edilen eylemlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim