Ekran Haber'den Başak Bilgin'in Haberine göre, Bugüne kadar birbirinden farklı eserleri kitap severlerle buluşturan Rotap Saat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, Kent Yönetiminde Raylı Sistem Güvenliği,Savaş Stratejilerinde Terör, Modern Devlet ve Güvenlik kitaplarının ardından son eseri olan Esma-i Hüsna kitabını okurlarla buluşturdu.

''EN BÜYÜK HAZİNE ESMA-İ HÜSNA''

Yazar Mehmet Ali Bal'ın yıllarını vererek hazırladığı Esmâ-i hüsnâ kitabı, ''isimler'' kavramının en geniş anlamlarıyla zikredildiği ve sadece isimlerle değil, olgular, eşyanın mahiyeti, ilimler gibi kavramlarda bu eserin içinde gizlidir. Bu yönüyle Esmâ-i hüsnâ’nın bir hazine olduğunu söylemek doğru olacaktır.Gerek dualarda zikretmek gerek manasını tefekkür ve tezkir etmek gerekse de anlamlarıı doğrultusunda bilim ve teknolojiyede ışık tuttuğunu belirten Mehmet Ali Bal '' Allah (cc) İslam Âlemine her üç alanda birlikte yürümeyi nasip etsin. Zira Esmâ-i hüsnâ’nın idraki ancak böyle mümkündür.'' dedi.

''HAKİM KÜLTÜR VE ANLAYIŞ BİLİNMELİ''

Bu vesile ile şunu da ifade etmeliyim ki, özellikle bir akide, fikir ve kültür değeri ifade eden sözlerin, kelimelerin anlaşılmasında hâkim kültür ve anlayışın bilinmesinde de yarar vardır. Esmâ-i hüsnâ vesilesiyle geçmiş kültür ve irfanımızın da özlü meyveleri yazılar içinde hazırlandı.

''Her bir esmâ o şartların rengini ve duygusunu taşımaktadır.''

Ancak bu isimler zamanın ve hadiselerin özgül şartlarında yazıldıklarından, her bir esmâ o şartların rengini ve duygusunu taşımaktadır. Şunu da vurgulamalıyım ki, bazı esmâ yazılırken, sadece kitabi bilgiler değil, hissî ve kalbî bir müktesebat yer almıştır. Satır aralarından anlaşılabileceği gibi bazı bölümler, bazı isimler zamanımızın dehşetli hadiseleri içinde bunalan, çare arayan, üzüntü duyan, dua eden, dertlerini paylaşan iki dostun samimi müzakereleridir. Cümleleri ve kelimeleri canlıdırlar. Bu canlılığı sizler de fark edeceksiniz zaten.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim