İstanbul Esenyurt'ta, kiraların çok pahalı olması sebebiyle ve başlarını sokacak bir evleri olmasını istemeleri dolayısıyla vatandaşlar, söylediklerine göre, tüm birikimlerini kullanarak 12 yıl önce ev satın aldı. Parasını ödediklerini ancak hala ortada bir ev olmadığını açıklayan mağdur vatandaşlar, Esenyurt'ta bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalıştı. Yıllardır toplanarak eylem yapan mağdurlar, inşaat şirketinden hiçbir dönüş alamadıklarını belirtti.

"SÜREKLİ BAHANELERE MARUZ KALIYORUZ"

İnşaatın yapımına bir türlü başlanmadığını, herkesin mağdur olduğunu, kredi çekerek, altın bozdurarak, ev ve arsa satarak bu evleri aldıklarını belirten vatandaşlar, inşaat firması ile iletişime geçmeye çalıştıklarında sürekli bir bahaneye maruz kaldıklarını ifade etti.

"2 YIL SONRA EVİ TESLİM EDECEKLERDİ"

Vatandaşlardan biri, "Çok ünlü bir televizyoncunun reklamına istinaden projeyi tanıdım. Ona istinaden de gidip evi aldım. Evin, iki yıl sonra bize teslim edileceği sözü verildi" dedi. Bir diğer mağdur ise, "Bu gyo'nun altında 7 tane daha şirket var. Para basıyor. Buna rağmen bizim inşaatımıza başlamıyor. 21.30 2022 tarihinde bu inşaatın ruhsatı alınmıştır" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Eski binalarda yaşadıklarını ve deprem korkusu içerisinde olduklarını belirten mağdurlar, artık bir çözüm beklediklerini ve yapılması gereken her şeyin yapılıp, evlerinin kendilerine teslim edilmesini istediklerini, inşaat başlayana kadar bölgeden ayrılmayacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim