Evlendikten sonra kimliğini değiştirmek istedi ama başına gelmeyen kalmadı. Karşısına çıkan sahte siteyi gerçek sanan kadın, parasını dolandırıcılara kaptırdı.

RANDEVU ÜCRETİ ADI ALTINDA ŞİFRE GÖNDERİLDİ

İstanbul'da yaşayan Zehra Zeren, evlendikten sonra kimliğini değiştirmek istedi. İnternete girerek nüfus müdürlüğünü arattı. Karşısına çıkan ilk linke tıklayarak randevu ücreti adı altında kendisine gönderildi. Bunun üzerine Zeren, ilgili alanlara kimlik bilgilerini girdikten sonra dolandırıcılar tarafından internet bankacılığına erişim sağlanarak dolandırıldı. Başına gelenleri fark ettikten sonra hesaplarını kontrol eden Zeren, kredi kart limitinin artırıldığını ve 31 bin 300 lira dolandırıldığını gördü.

'10 TL'LİK ÖDEME GÖRÜNÜYORDU'

Yaşadıklarını anlatan kadın şunları ifade etti:

"Birebir görsel olarak aynıydı. Uzantısı farklıymış ona dikkat etmedim. T.C. kimlik numaramı girdiğimde soyadım değiştiği için eski soyadımı kabul etmemesi bile aynı. Dolandırıcılar benim bilgim olmadan kart limitimi yükseltmiş. Linke tıkladığım zaman telefonuma şifre geldi. Şifreyi girdim ret veya onay vermedi. Ekranda randevu almak için 10 TL'lik bir ödeme görünüyordu. 2 bin ve 29 bin 300 TL'lik iki kalemde çekim oldu. Ekstreme tutarın yansıdığını gördüm. Bankayı aradım ve ret cevabı aldım."

Editör: TE Bilisim