Milyonların gözü kulağı emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinden gelecek habere çevrilmişken EYT ile emekli olmayı planlayanlara promosyon konusunda kötü bir haber geldi. EYT düzenlemesiyle birlikte 20 bin lirayı bulması beklenen promosyon miktarı değişti.

EMEKLİ PROMOSYONLARINA EYT AYARI

Milletvekilleri emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için imza vermeye başladı. Maaş takvimi netleşirken milyonları heyecan sardı. Bir yandan da bankalar promosyon miktarını belirlemeye çalışırken rakamlarda çıta biraz aşağı çekildi.


BANKALARDA EYT PROMOSYONU

EYT’liler artık gün sayarken bankalar da bir kez daha promosyon yarışına hazırlanıyor. İlk etapta yaklaşık 2.5 milyon kişinin emekli olması beklenirken bankalar da EYT düzenlemesi ile emekli olacak yeni müşterilerini kaçırmak istemiyor.

20 BİN TL PROMOSYON HAYAL OLDU

Geçtiğimiz yaza damgasını vuran promosyon yarışında bankalar emekli müşterilerine 10 bin liraya kadar promosyon vermişti. EYT ile bankalar bir kez daha müşteri kapma yarışına hazırlanırken 20 bin lira promosyon verilmesi bekleniyordu ancak öyle olmayacak.

EYT’LİNİN PROMOSYONU NE KADAR OLACAK?

Kamu bankalarının yine promosyon yarışı içinde olması beklenmiyor ama özel bankalar promosyon için tarifelerini hazırlamaya başladı. Promosyonda tavan 20 bin lira beklentisinin aksine 15 bin liraya kadar yükselecek. Yani bankalar EYT ile birlikte 7.500 lira ile 15 bin lira arasında promosyon verecek.

Meclis’te imzaya açılan EYT düzenlemesinin ise 30 Ocak Pazartesi günü Meclis'e sunulacak. Düzenlemenin detayları da yine aynı tarihte açıklanacak.

Editör: TE Bilisim