'Kız tarafı nişanı yapar, düğün ve diğer tüm masraflar da erkek tarafına aittir' geleneği artık tarihe karıştı. Düğün yapmanın maddi yükü geçen yıla göre 2 kat arttı, artan maliyetler evlilik hazırlığındaki birçok çifti kara kara düşündürürken düğünler de ortaklaşa yapılmaya başlandı.

Yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonu da açıldı. Birçok çift hayatını birleştirmek için ev için alınacak eşya telaşına düştü, bazıları ise evlilik öncesi son çıkış olan düğün için salon bakmaya başladı. Ancak mekan fiyaları geçtiğimiz yıla oranlar yüzde yüz artış gösterdi.

DÜĞÜNLER 'ORTAK' OLDU

Evlilik masrafları arasında en fazla yer tutan düğün salonu kiralama bedeli önceki sezonlarda 20 bin lirayken bu yıl 30-40 bin liraları buldu. Kır düğünlerinin mekanı 2 katını aştı. Fiyatlar cep yakmaya devam ederken çiftler de 'Kız tarafı nişanı yapar, düğün ve diğer tüm masraflar da erkek tarafına aittir' geleneğini bırakarak düğünleri ortaklaşa yapmaya karar verdi. Bazı çiftler ise düğün masrafını ortak ödemeye başladı.

EVİ DİZMEK İÇİN EN AZ 200 BİN TL

Düğün mekanları gibi düğün alışverişi de pahalandı. Fiyatlar git gide arttı, iyi bir damatlık fiyatı 15 bin lirayı buldu. Bir evi dizmek için ise çiftlerin cebinden en az 200 bin lira çıkması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim