İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 3 Mart 2020 yılında, başta Esenyurt olmak üzere İstanbul’un bazı ilçelerinde inşaat firmalarına ait projeleri tehdit ve gasp yoluyla yağmalayan bir suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma sonucunda operasyon düzenlenmişti. Operasyon sonucunda tutuklanan çete lideri M.A ile örgüt üyeleri hakkında savcı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı.

WHATSAPP YAZIŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

“Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütünün Lideri” olarak iddianamede yer alan elebaşı M.A’nın örgüt üyeleriyle yaptığı konuşmalar ortaya çıktı.

ARINMA’DA ‘DARBE YAPTIM’

İnşaat çetesine ilişkin hazırlanan iddianamede yer alan WhatsApp konuşmaları dikkat çekti. 2018 yılında inşaat şirketinde işe başladığı anlaşılan çete lideri M.A’nın, kurduğu “Arınma” isimli WhatsApp grubunda suçunu ilan ettiği yazışmalara yansıdı. Çete lideri M.A’nın grupta “darbe yaptım” diyerek inşaat şirketine ait projeye el koyduğu tespit edildi.

“TEK MAFYA BENİM OĞLUM”

Çete lideri M.A’nın, iddianamede de adı yer alan şüphelilerden H.A ile yaptığı görüşmesinde “… burada tek mafya var benim lan esas oğlan benim oğlum geri herkes hikaye” diyerek kendini “mafya” olarak nitelendirdiği tespit edildi.

WhatsApp konuşmalarının kayda geçtiği İddianamede, kendisini suç örgütü lideri olduğu ve yapılanmasının da suç örgütü yapılanması olduğu M.A, tarafından tescillendiği belirtildi. 

Editör: TE Bilisim