İstanbul Büyükçekmece’de bulunan bir binanın sahibinin apartmanda oturanları kaçırmak için kasıtlı olarak mantolama ve karot testi bahanesiyle binayı delik deşik ettiği iddia edildi. Mülk sahibinin, 20 yıl önce yapıldığı belirtilen binadaki 3 daireyi sattığı diğer 7 daireyi ise kiraya verdiği belirtilirken iddiaya göre konutlarını alan kişiler ise o günden beri tapularını alamadı.

"BİNA SAHİBİ BİNAYI DELİK DEŞİK ETTİ" İDDİASI

Ev sahibinin 4 ay önce binaya mantolama yapmak istediği ancak yarım bıraktığı belirtilirken bina sakinleri ev sahibinin diğer kiracıları çıkarıp başka birilerine yüksek fiyattan kiraya vermek için binada başlattığı işleri tamamlamadığını iddia etti.

KAROT BAHANESİYLE BİNAYI 30 YERDEN DELDİ

Bina sakinlerinin iddiasına göre mülk sahibi karot testi yaptırırken de binaya zarar verdi. Bina sakinleri mülk sahibinin binayı çürüğe çıkartıp kentsel dönüşüme sokmak amacıyla yapının çeşitli yerlerinden karot testi ile numuneler aldırdığını ancak örnek alınan yerlerin ise kapatılmadığını ve binaya zarar verildiğini belirtirken bina sahibi ise bu iddialara ilişkin, “Perde betonu falan kestirmedim ben hayır, perde betonu kesilir mi ya. Binaya zarar vermedim. Tadilat yaptım. Kim malına zarar verir, oradan bana kira geliyor, ben oradaki kiralarla geçiniyorum” dedi.

"MANTOLAYACAKTIM, PAHALI GELDİ BIRAKTIM"

Mantolamayı yarım bırakmasının nedenini fiyatlara bağlayan bina sahibi ise iddialara verdiği cevapta “Mantolama yapacaktım sonra fiyatlar yükselince bana iki katı fiyat verdiler” ifadelerini kullandı.

DELİK DEŞİK BİNADA OTURANLAR TEDİRGİN

Olası bir depremden öleceklerini belirten apartman sakinleri binanın delik deşik olmasından tedirginken bina sahibi ise mahkemelik olduklarını ve yargının vereceği kararı beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim