Ekran Haber’den Başak Bilgin’in Haberine göre, İstanbul Rumeli Üniversitesi Kadın Hakları Eylem Planı Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü adına  “Güçlü Kadın” isimli panel düzenlendi. Panel komisyon başkanı Öğr. Gör. Elif Türel’in konuşması ile başladı. Ardından İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hazim Tamer Dodurka ve Silivri Kaymakamı Sayın Tolga Toğan’ın konuşmaları ile devam etti.. Toğan, “kadınsız güç güç değildir” dedi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Kadın Hakları Eylem Planı Komisyon Başkanı Öğr. Gör. Elif Türel,

“KADININ GÜCÜNE İNANAN BİR EĞİTİM KURUMUYUZ” 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin “Kadın Hakları Eylem Planı Komisyonu’nun da çalışmalarını anlatan Komisyon Başkanı Öğretim Görevlisi Elif Türel, kadının gücünü ve önemini şu sözlerle ifade etti:  

“159 kadının çalıştığı, mütevelli heyet başkanının kadın olduğu, vakıf başkanın kadın olduğu, 30 idari akademik yöneticinin bulunduğu bir üniversitenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Kadınların güçlendirilmeye yüreklendirilmeye ihtiyaç duymadığına, kendilerinin zaten güçlü varlıklar olduğuna inanıyoruz. Kadınlar zaten güçtür.  Ayn Rynd’ın dediği gibi asıl soru kimin bana izin vereceği değil, kimin beni durduracağıdır. Hiçbir zaman durdurulamayan kadınlar tarihe adını yazdırmıştır. Eminiz ki birçok kadın da bu üniversitenin sıralarından da dahil olmak üzere adını tarihe altın harflerle yazdıracaktır.” 

Öğretmen İrem Savcı Köroğlu

‘’HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN’’

Ardından Şırnak’a atandıktan sonra, tüm hayatını öğrencilerine ve kadın istihdamına atayan, 2021 yılında "Dünyanın En İyi 100 Öğretmeni" arasına giren İrem Savcı Köroğlu, ilham veren güçlü kadın öyküsü ile İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin konuğu oldu. “İlham Veren Öyküler” bölümünde başarı öyküsünü anlatarak, “Hayallerinizin peşinden koşun. Bir kadın isterse dünyayı değiştirebilir. Bir kadının en çekici yönü onun özgüvenidir. Güçlü kadın herkes için ayakta durabilendir” ifadelerini kullandı.

“Tek dileğim kadınlarımıza kıymet veren bir topluluk görmek” 

İstanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Merve Güzel ise, rahatsızlığından dolayı yaşadığı zorlukları ve ailesiyle birlikte verdiği mücadeleyi anlatarak “Tek dileğim kadınlarımıza kıymet veren bir topluluk görmek” diyerek sözlerini tamamladı.

ETKİNLİKTE ŞARKILAR DA SÖYLENDİ!

İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencisi Batuhan Ergüt, Cem Adrian’ın “Kül” isimli şarkısını ve kendisinin bestelediği “Güçlü Kadın” isimli şarkısını seslendirdi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Beyhan Bolak Hisarlıgil’in moderatörlüğündeki panelde, Geçmiş Dönem Belediye Başkan Yardımcısı Emine TARİN, Kurucu Müdür Dilek Yetkin ve KAGİD Yönetim Kurulu Başkanı Öznur Kırmacı panelist olarak yer aldı.

Dilek Yetkin; “Merhametli, vicdanlı çocuklar yetiştirmeliyiz. Kadınlarımızın kendine güvenerek cesaretle adım atması gerekiyor. Karşınıza çıkan hiçbir zorluktan korkmayın, hedefinizi koyun başarıya ulaşın. Her başarılı kadının arkasında yine kendisi vardır” diyerek sözlerini tamamladı. Emine Tarın; “Güçlü olabilmek için kendimizle barışık olmalıyız” dedi. Öznur Kırmacı ise; anılarından bahsederek güçlü bir kadın olduğunu söyledi ve tüm katılımcıların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü adına düzenlenen panel, panelistlere plaket verilmesi ve fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Editör: TE Bilisim