Leyla Şahin, bir alışveriş merkezinin teknoloji mağazasında güvenlik görevlisiydi. 6 aylık hamileyken çalıştığı mağazanın yöneticisine bilgi vererek mesai saatlerinin azaltılmasını istedi ama genç kadın eskisinden de çok çalışmaya başladı. Uzun süre ayakta kaldığı için de karnındaki bebeği kaybeden Şahin, soluğu adliyede aldı.

DOKTORDAN “DÜŞÜK RİSKİ” RAPORU ALDI!
Hamile kadın; bütün gün ayakta kaldı, fazla mesai yaptı ve izin günlerinde bile işe çağırıldı. Doktordan düşük tehdidi nedeniyle geçici rapor almasına rağmen mağaza yöneticileri raporu kabul etmedi. Şahin’in iddiasına göre, uygulanan mobbing katlanarak devam etti. 

11 HAFTALIK BEBEĞİNİ KAYBETTİ!
Gece 2’de bile mağazada çalan alarmı kapatmaya çağırılan genç kadın bu şartlara daha fazla dayanamadı. Karnındaki bebeğini 11 haftalıkken kaybetti. Bu süreçte de 12 gün rapor kullanmak zorunda kaldı ama işe döndüğünde dünyası ikinci kez başına yıkıldı.

HEM BEBEĞİNİ KAYBETTİ HEM İŞTEN ÇIKARILDI!
Fazla rapor kullandığı gerekçesiyle işten çıkarılan Şahin, “Normalde 185 saat çalışmam gerekirken Mart’ta 230 saat çalışmışım” diyerek isyan etti. Tazminatı ve mesai ücretleri de ödenmeyince hakkını yargı yoluyla aramaya karar vererek işe iade davası açtı.

Editör: TE Bilisim