Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı’na bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hayat kurtaran bir operasyona imza attı.

BAYAT GIDALARI TAZE DİYE SATACAKTI!

Toplum sağlığını tehlikeye atan vicdansızlar, son kullanma tarihi geçmiş bayat gıda ürünlerinin etiketlerini silip, yeni tarihler basarak ürünleri satmak isterken yakalandı.

GIDA SAHTEKARI MEDİKALCİ ÇIKTI!

Üstelik insan sağlığını hiçe sayan o vicdansız, güya sağlık sektörüne hizmet veren bir medikalci çıktı. Medikalciye operasyon düzenleyen mali şube ekipleri, içeriye girdikleri anda içlerinde çikolatadan meyve sularına salçadan kuruyemişe kadar son kullanma tarihi geçmiş binlerce gıda maddesinin bulunduğu yüzlerce koliyle karşılaştı. Medikalcide 2 milyon liralık gıda malzemesi ele geçirildi. 2 milyonluk o ürünler arasında aralarında raf ömrü iki yıl önce biten ürünler bile vardı.

SON KULLANIM TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERE SAHTE ETİKET!

Ekipler, bunca gıda ürününün medikal markette ne işi olduğunu ise etiket basma makinesini görünce anladı. Sahtekarların hazırladıkları özel bir solüsyonu ile eski tarihli gıdaların üzerindeki etiketleri silip yeni ve etiket basma cihazıyla yeni etiketler basarak bayat ürünü sağlıklı ve taze göstermeye çalıştıkları ortaya çıktı.

TEDARİKÇİLER ARANIYOR!

Sahtekar gözaltına alınırken ekiplerin, tarihleri değiştirilen ürünlerin nereden temin edildiğini araştırmaya başladığı öğrenildi.

PİŞKİN SAVUNMA: HEPSİ ORİJİNAL VE FATURALI!

Kamu sağlığını tehlikeye atan şahıs gözaltına alındığı sırada “Sahte değil, hepsi faturalı, orijinal ürünlerimiz. Bu ürünlerin satışıyla alakalı yasak yok” dedi.

Editör: TE Bilisim