Ekran Haber'den Başak Bilgin'in özel haberine göre, Metropol şehirlerde yaşayan insanlarda stres, yorgunluk, halsizlik, gerginlik ve anksiyete gibi problemlerde pandemiyle birlikte artış gözlenirken dengesiz beslenme, alkol, siraga ve uykusuzluk gibi sorunlar da eklenmesi sinir sistemini neredeyse çökme aşamasına getiriyor. Bu fiziksel ve zihinsel sorunlar vücudun enerji dengesini etkileyerek kişinin yaşam kalitesini düşürüyor. Alternatif tıp, yaşama sevinci ve sağlık üzerindeki negatif etkileri ortadan kaldırmak için vücudun enerji dengelerini yeniden düzenleme noktasında devreye giriyor. Son dönemde oldukça popüler olan prana tekniği de bunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor... Bu yaklaşımla vücudun iç dinamiklerini harekete geçirmekte ve iç dengeyi sağlayarak kişilerin sağlığına kavuşmasına yardımcı oluyor. Konuya ilişkin Dr. İbrahim Pranaçarya ''Prana herşeyi hareket ettiren güçtür. Yaratma, koruma, ve yok etme işlevleri bu enerji sayesinde gerçekleşir. Kuvvet, yeti, güç, canlılık ve yaşam Prana aracılığı ile ortaya çıkmaktadır.''

''Nerede iyi bir hoca varsa ondan eğitim aldım''

İlk olarak Rusya'da bir doktordan bioenerji hakkında kurs alarak eğitim serüvenimi başlattım. İyice işin içerisine girdikçe daha çok merak etmeye başladım ve Şamanizm dersleri aldım. Nerede iyi bir hoca varsa ondan eğitim aldım, ülke ülke gezdim. Son olarak Tibet'te çok büyük bir ustanın yanına gittim. 3 ay o hoca ile Çin Tibet'te yaşadım. 90 günün sonunda evrendeki enerjinin farkına varmaya başladım.

''37 ülkeden danışanlarım var''

Frekansları titreşimlerle evrendeki her şeyin hareket ettiğini görmeye başladım. Hocam gözlerimi kapatırdı. Arkamdan, omuzlarımdan taş atardı ve ben de o taşların büyüklüğünü, ağırlığını söylerdim. O kadar algılarım açılmıştı. Eğitimlerin ardından 20 yıl Türkiye'nin ve Dünya'nın bir çok yerinde enerjiyle insanları tedaviye başladım. Referansla bu sayı git gide arttı şu an 37 ülkeden danışanlarım var. 

''İnsanlara eğitim vererek sertifikalar veriyorum''

25 yıllık tecrübelerimi insanlığa hizmet etmek adına, aktarmak adına çalışmalara başladım. Zaten 25 sene önce ingilizce karakterli orjinal bioenerji akademinin patentini almıştım. Dubai'de 3 sene önce şirket açarak bioenerji akademinin okulunu kurdum. Merkezi Dubai'de yani. Prana adı altında bir teknik geliştirdim ve kitap yazdım. Şu anda insanlara eğitim vererek sertifikalar veriyorum.  11 ülkeye de şube açtım ve eğitmenler yetiştirdim. Danışanlarımıza hizmet verdiğimiz Prana'yı sizlere özetleyecek olursam;

''Tüm enerji biçimlerinin ilk kaynağı Prana''

''Evrendeki enerji hiçbir zaman kaybolmaz, sadece başka enerjilere dönüşür. Bu nedenle fiziksel beden öldükten sonra vücuda yaşam veren enerji kaybolmaz. Sadece biçim değiştirir, Tüm enerji biçimlerinin ilk kaynağına Sanskrit dilinde Prana denir. Prana çeşitli frekanslarda kendini gösterir.''

''Her canlının bilinç düzeyi, Prana'nın frekanslarına bağlıdır''

Prana sayesinde insan beden ve ruh arasında bağlantı kurar. Prana tüm uzaya yayılmış olan ve evrenin bütün boyutlarına nüfuz eden temel enerjidir. Fiziksel, zihinsel, zekasal ve cinsel enerjinin temelinde prana bulunmaktaydır. Tüm enerji titreşimler Prana dan kaynaklanmaktadır.

''Prana her şeyi hareket ettiren güçtür''

Isı, Işık, yerçekimi, manyetizma, ve elektrik gibi tüm fiziki enerjilerin temelini Prana teşkil etmektedir. Tehlike esnasında ortaya çıkan ve tüm varlıklarda bulunan gizli veya potansiyel enerjidir. Prana her şeyi hareket ettiren güçtür. Yaratma, koruma, ve yok etme işlevleri bu enerji sayesinde gerçekleşir. Kuvvet, yeti, güç, canlılık ve yaşam Prana aracılığı ile ortaya çıkmaktadır.

''Prana fiziksel bedeni canlandırır ve zihni güçlendirir''

Vücuda giren prana çeşitli niteliklere sahip olur. Prana sayesinde bedendeki enerji aktifleşir ve enerjinin frekansı yükselir, bedende ısı ve güç aktifleşir, enerji yükselmeye başlar, bu aşamada bedendeki bioenerji canlanır. Prana hem fiziksel  hem de zihinsel fonksiyonların temelindedir. Prana'nın hareketi zihnindeki düşünceleri tetiklerken, düşünce akımı da Prana'nın haraketini tetikler.

''Nefes durunca Prana bedeni terk eder''

Bedende dolaşarak organizmanın bütün fonksiyonlarını destekleyen Prana, bioenerji olarak da adlandırılmaktadır. Nefes, Prana enerjisinin sayesinde insan bedeninde gerçekleşen fonksiyonlarından bir tanesidir. Nefes durunca Prana bedeni terk eder ve bununla hayat sona erer. Bir süre yiyeceksiz kalınabilir, susuz kalınabilir, havasız kalınabilir ancak Prana olmadan yaşam sona erer.

''Enerji merkezleri Prana aktarıcısı ve düzenleyicisidir''

Prana ses aracılı ile de nakledilebilir, yayılabilir ve etkisi artırılabilir. enerji tedavilerinde aslında uygulanan Prana enerjisidir. Bedendeki tüm organlar bu enerji sayesinde çalışır. Eğer bedendeki enerji kanalları tıkanır ise, beden canlılığını kaybeder ve hastalanır.
Beden ve enerji alanı ile kozmik enerji arasında sürekli alış veriş vardır. Çakra merkezleri aracılığı ile enerjisel iletişim kurulur. Enerji merkezleri Prana aktarıcısı ve düzenleyicisidir. İnsan nötr olan pranayı alır, pozitif ve negatif enerjiye dönüştürür, o yüzden pranayı kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Reiki is one form of bioenergy therapy.

''Prana sayesinde tedavi etme yeteneğine herkes sahiptir''

Ancak bu yetenek geliştirilmelidir. Bioenergy Academy Prana teknikleri sayesinde bu yetenek geliştirilebilir ve tedavi için kullanılabilir. Bu teknikler sayesinde birey evrensel enerjiyi kullanarak başkalarını da tedavi edebilir.

''Danışan kendini tamamen bize bırakmalı''

''Dokunmadan enerjiyle insanların vücudunda ki enerji noktalarını temizleyerek, çakralarını, alanlarını açarak seanslarımızı gerçekleştiriyoruz. Danışanın uzanmış halde, uyur pozisyonda yatarak kendini tamamen bize bırakmış olması gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.'' İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim