İstanbul’da yaşayan Yavuz Özdemir isimli bir genç, uzun süredir biriktirdiği parayla kendisine uygun bir araba almak istedi. İlanda gördüğü kilometresi 185 binde olan ve fiyatı da 216 bin lira olan aracı beğenince satıcıya ulaşıp görüşmek istedi.

EKSPER “SAĞLAM” DEDİ AMA…

Babasıyla birlikte satıcıyla görüşmeye giden Özdemir, pazarlık sonucunda aracı 212 bin liraya satın aldı. Satın aldıktan sonra aracı kontrol etmek için hemen ekspertize götürdüler. Tam ekspertiz ücretini ödeyip arabaya bakılmasını isteyen Özdemir, ekspertiz raporunu aldıktan sonra rahatladı. Ama o rahatlık bir hafta sonra aracın motoru arıza verince bitti. Aracı tamir için ustaya götüren genç, ustadan aldığı ‘bu araba senin aldığın araba değil’ cevabıyla neye uğradığını şaşırdı.

ARAÇ AĞIR HASARLI ÇIKTI

İçine kurt düşen genç, aracı başka bir ekspere kontrole götürdü. Aracın kilometresinin değiştirildiğini öğrenen Özdemir’in başından aşağı kaynar sular döküldü. Muayene istasyonu kayıtlarında aracın hava yastıklarının patlak olduğu, motorunun bitik olduğu ve kilometresinin 2019 yılında 565 bin km olduğu ortaya çıkınca bir kez daha şoka uğrayan Özdemir, aracı aldığı kişiyi aradı.

“ÇÖP BİR ARABAYA SAHİP OLDUM”

Aracı satan kişinin rahat tavırlar sergilemesinin ardından savcılığa giderek suç duyurusunda bulunan Özdemir, “‘Çöp oldun benim olsun’ dedim gerçekten çöp bir arabaya sahip olmuş oldum. Araba benim şu an kapımda çöp bir şekilde yatıyor. Eksper ile birlikte bir olup bunlar beni dolandırdılar. Ben ekspere güvenmeyeceğim de kime güveneceğim ” diyerek sitem etti.

Editör: TE Bilisim