Çoğunluğun balıkçılıkla uğraştığı Kumburgaz sahil kesiminde son dönemde yaşanan hırsızlık olayları bölge halkını isyan ettirdi.

Kumburgaz'da sahil evlerinde oturanların çoğu balıkçılıkla uğraşıyor. Kimi hobi olarak denize açılıyor kimi de geçimini sağlıyor. İddiaya göre yaklaşık 1,5 ayda 30 balıkçı teknesinin motoru, jet skı ile denizden gelen hırsızlar tarafından çalındı.

MİLYONLUK VURGUN!

Emekliler ve yazlıkçıların olduğu bölgede yaşanan bu hırsızlık olayı pes dedirtirken, iİddiaya göre çalıntı motorların mali değeri 2 milyon lira civarındaydı. 

150 KİLOLUK MOTORLARI ÇALDILAR

Yaşanılan bu duruma isyan eden vatandaşlar, ''Teknenin aynasını olduğu gibi kesip motoru almış götürmüş. Bizler zaten emekli insanlarız, zar zor bu işi götürüyoruz. Herkes tedirgin burada çünkü organize olarak 1 kişi, 2 kişi değil 5-6 kişi geliyorlar. 150 kiloluk motorları götürmüşler. Balıkçı tekneleri 300, 400 milyarlık motorlar yerine yenisinin gelmesi zor, güvenlik istiyoruz'' dedi.

Kumburgaz halkının tek isteği ise motor çetesinin yakalanması. Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri her yerde şeytana pabucunu ters giydiren o çeteyi arıyor.

Editör: TE Bilisim