İstanbul Eyüpsultan’daki öğretmenler sitesinde kentsel dönüşüm anlaşması kat meselesi yüzünden sarpa sardı.

“TEHDİT EDİLİYORUZ” İDDİASI

Huzursuz olduklarını ve üzerlerinde sürekli baskı kurularak plan ve proje olmadan binaların yıkılmaya çalışıldığını dile getiren site sakinleri, müteahhidin “Verdiniz verdiniz. Vermediniz, gelip sizi yatağınızdan alıp sokağa atacağız. Yıktıktan sonra dava açıp herkesin dairesini satın alacağım.’ Bu tehdit değil mi?” diyerek kendilerini tehdit ettiğini dile getirdi.

MÜTEAHHİT İDDİALARI YALANLADI

Site sakinlerinin suçladığı müteahhit Fatih Kırmızıkoyun ise “‘Bir an önce biz boşaltıp yıkacağız’ böyle bir şeyimiz yok. Bugüne kadar yapmış olsaydık zaten bunu çoktan yapmış olurduk.” diyerek iddiaları yalanladı.

TOKİ VEYA KİPTAŞ’I İSTİYORLAR

‘Bizim amacımız burada buranın yapılmaması değil’ diyerek evlerin yenilenmesinde hemfikir olan site sakinleri, evlerinin TOKİ veya KİPTAŞ tarafından yapılmasını istiyor. Site sakinleri 5 kattan oluşan blokların yıkılarak 15 katlı blokların yapılmak istendiğini belirtirken müteahhit ise sosyal alanlarla birlikte 11 kattan oluşan 3 blok yapılacağını söyledi.

‘HER BLOKTAN DAİRE ALDI’ İDDİASI

İddiaya göre; müteahhit, imza çoğunluğunu sağlayamadığı için her bloktan birer daire satın alıp imza vermeyenleri tehdit etmeye başladı.

“KAROT ALIP YIKTIRABİLİRDİK”

Tehdit iddialarını yalanlayan müteahhit ise “95 kişiden yaklaşık 62'sinden imza aldık. O günden bu güne kadar yapmış olsaydık karot aldırıp binaların tamamını yıktırabilirdik. Fakat biz bunu yapmadık. İnsanların gönlü olsun beraber hareket edelim diyerek. Bugüne kadar hep bekledik.” diyerek oy çoğunluğunun sağlandığını belirtti.

Editör: TE Bilisim