İstanbul Şişli'deki üç market tüketicinin kafasının karışmasına neden oldu. Aynı salça markette 36.50 liradan satışa sunulurken birkaç dükkan ilerideki diğer markette 64.90 liradan satılıyor. Şekerde de durum, aynı cadde üzerinde süper markette 3 kilogram ağırlığındaki toz şeker 72,50 liraya satılırken diğer market aynı marka ve ağırlıktaki şekeri 89,90 liraya satıyor.

KOMŞU MARKETLERDEKİ FİYAT UÇURUMU

Bu fiyat karmaşası sadece bununla sınırlı değil, diğer birçok temel gıda ürünlerinde de durum aynı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Tüketici ürünün pahalı olduğunu gördüğü zaman almamalı; yakın marketlere de bakmalı ve bu şekilde gerçek fiyat üzerinden alışveriş yapmalı" ifadesini kullandı.

Aynı ürünlerin fiyatları semte göre değişiyor - Yeni Şafak

TÜKETİCİ ARAŞTIRARAK ALIŞVERİŞ YAPMALI

Aydın Ağaoğlu, "Tüketiciler en makul gördüğü yerden alışveriş yapsın. Aynı ürünü büyük kar marjı ile satmak isteyenlere fırsat vermesinler. Pahalı satan yerlerden alışveriş yapmayarak ve kendi çevresine söyleyerek en büyük cezayı vermiş olacaktır. Ayrıca ALO 175 hattına da bildirebilirler" dedi.

AYNI MARKA, AYNI GRAMAJ, FARKLI FİYAT!

Her gördüğü ürünü hemen alamadığını belirten müşteri, "Bir şey almadan önce mutlaka karşılaştırma yapmak zorunda kalıyorum. Bu da bir yerde sizin zamanınızı alıyor. Her gördüğünüzü hemen alamıyorsunuz maalesef, ev ekonomisi diye bir şey var" dedi. Market alışverişi yapan bir başka müşteri ise: "Pahalı satan marketleri tercih etmiyorum. Bir şey alırken araştırıyorum sonra en uygun fiyata satan markete gidiyorum. Yüksek fiyat uygulayanları kimse tercih etmesin" şeklinde konuştu. Bir başka tüketic, "Şu cadde üzerine 4-5 market var, hepsine bakıyorum alacaklarımdan en uygun hangisi ise onu alıyorum. Kimse pahalı olanı almak istemez"

Editör: TE Bilisim