Ankara'nın Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamına giren Türk-İş bloklarının bulunduğu mahallede yaşayan site sakinleri ile evleri kentsel dönüşüme sokmak isteyen iki şirket arasında gerilim yaşanıyor.  

Kentsel dönüşüm firmalarıyla başı derde giren site sakinleri arasında da tartışma çıktı. Çünkü iddiaya göre, dönüşümü üstlenmek isteyen iki firma yeterli imzayı toplayamayınca site sakinlerine baskıya başladı.

MAHALLELİYİ BÖLEN DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm imza isteyen müteahhitlerin, çoğunluğu sağlayamayınca binaları balyozlarla kırdırması imza atanlar ile atmayanları karşı karşıya getirdi. 6 aydır mahallede kapı kapı dolaşarak 3’te 2 çoğunluk imzasını toplayamayınca iddiaya göre, şirketler mahalle sakinlerine baskı uygulamaya başladı.

TEHDİT VE KORKUYLA YILDIRMA ÇABASI

Şirketler kendilerini tehdit ettiğini ve korkutmaya çalıştığını belirten bir mahalle sakini yaptığı açıklamada “Mesela diyorlar ki ‘evi elinizden alacağız, boşaltacağız, yıktıracağız’ diyerek korkutuyorlar” dedi.

“O MÜTEAHHİTLERLE ANLAŞMAK İSTEMİYORUZ”

Evlerinin kentsel dönüşüm kapsamına girdiğini belirten bir başka site sakini ise “ ‘Oturma ömrü bitti, riskli bina. 60 gün içinde de yıkım kararı aldıracağız’ dediler.” ifadelerle şirket tarafından kendisine yöneltilen tehditleri dile getirerek “Tamam kentsel dönüşümde. Ama biz o müteahhitle anlaşmak istemiyoruz.” dedi.

‘BELEDİYEDEN GELDİK’ DEYİP DUVARLARI KIRDILAR

Mahalle sakinlerini şoke eden bir başka olay ise şirket çalışanı olduklarını düşündükleri 2 kişinin ellerindeki balyozlarla bir binanın duvarlarını yıkması oldu.

“KİMLİK SORUNCA ‘SEN KİMSİN’ DEDİLER”

Güpegündüz binanın duvarlarını yıkmaya çalışanlar ile yaptığı diyaloğu anlatan bir mahalle sakini şunları söyledi: Siz kimsiniz, ne yapıyorsunuz? dedim. ‘Biz belediyeden geldik’ dediler. Lütfen, belediyeden geldiğinize dair kimliğinizi gösterir misiniz? dedim. ‘Gösteremeyiz, sen kimsin dediler’.


‘İMZA İÇİN BASKILAR SÜRÜYOR’

Yaşanan olayın ardından olay yerine gelen polise de evrak göstermeyen eli balyozlu ikili mahalleden çekip giderken mahalle sakinleri imza için şirketlerin baskısının devam ettiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim