İstanbul Yeşilköy'de 45 yıl önce yapılmış ve çürümekte olduğu iddia edilen 5 katlı bir apartmanın, kirişlerinin kesildiği, kolonlarının durduğu yerde döküldüğü, demirlerinin yamulmuş ve betonlarının dökülmüş olduğu kaydedildi. Bu binada ikamet eden apartman sakinleri, yaşanması beklenen olası İstanbul depremi için iki kat korku yaşadıklarını ve geceleri uyuyamadıklarını belirtti. Bölgeye Kentsel Dönüşüm gelmesini isteyen vatandaşlar, gerekli işlemler için belediyeye başvurduklarını açıkladı.

"BİNAYI TAHLİYE ETMEK İSTEDİK"

Binanın elden geçmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, oldukça endişeli ve kaygılı hissettiklerini belirten apartman sakinleri, olası bir depremde bu evin yerlebir olacağından korktuklarını, binayı tahliye etmek istediklerini ancak mal sahibinin durumu pek ciddiye almadığını söyledi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BELEDİYEYE BAŞVURULDU

Kira fiyatlarının yüksek artış gösterdiğini, herkesin başka bir yere çıkıp gidemeyeceğini, sadece apartman sakinlerinin değil, apartmanın altında dükkanı olan esnafında bu durumdan etkilendiğini vurgulayan vatandaşlar, Kentsel Dönüşüm için belediyeye başvurduklarını ve bir an önce dönüş almayı umduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim