Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 2021 yılının Mayıs ayında meydana gelen olayda, Zeki Özezen, yüksek sesle müzik dinleyen komşusu Kıral Dalkıran'ı uyarmaya gitti. Özezen sesi kısması için komşusunu uyarınca ikili arasında önce tartışma ardından da kavga çıktı. Çıkan kavgada tabancayla vurulan Özezen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken Kıral Dalkıran ise kaçtı. Polis tarafından yakalanan Dalkıran, ifadesinde, Zeki Özezen'i kızı Ç.D.'nin vurduğunu söyledi. Gözaltına alınan Ç.D., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandıktan sonra cezaevinden mektup yazarak suçu babasının işlediğini itiraf etti. Bunun üzerine olaydan 4 gün sonra yeniden gözaltına alınan Kıral Dalkıran tutuklandı, kızı Ç.D. ise serbest bırakılıp annesine teslim edildi.

YÜKSEK SESLİ MÜZİK CİNAYETİNDE KARAR

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başsavclılık tarafından Kıral Dalkıran hakkında 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle açılan davada karar çıktı.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİYLE 18 YIL HAPİS CEZASI

Sanık Kıral Dalkıran hakkında önce müebbet hapis cezası veren mahkeme, dosya kapsamında ilk haksız hareketin hangi taraftan kaynaklandığının net bir şekilde tespit edilemediği gerekçesiyle 'haksız tahrik' indirimi uygulayarak müebbet hapis cezası yerine 18 yıl hapis cezası verdi.


Zeki Özezen

PİŞMANLIK İNDİRİMİ UYGULANMADI

Sanığın adli sicil kaydı nedeniyle geçmişi ve cinayetten sonra yargılama sürecindeki davranışları ile işlediği suçtan dolayı pişmanlık belirtisi bulunmaması ve sanık lehine yasal veya takdiri indirim sebeplerinin uygulanmasını gerektirir hiç bir sebep bulunmaması nedeniyle pişmanlık yasasının uygulanmamasına karar verildi. Dalkıran’ın, gözaltında ve tutuklulukta geçirdiği sürelerin ise verilen hapis cezasından düşürüleceği belirtildi.

CEZASINI MÜKERRİRLERE ÖZGÜ İNFAZ REJİMİNE GÖRE ÇEKECEK

Daha önce Bursa 20. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması" suçundan dolayı verilen “5 ay hapis cezası” uygulandığı için sanık hakkında tekerrür hükümlerinin uygulandığı ve sanığın ikince kez mükerrir olduğunun tespiti ile cezasının infazının ikinci kez mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine karar verildi. Cezanın infazından sonra ise Dalkıran hakkında denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verildi.

SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUĞA CEZA VERİLMEDİ

Babası tarafından suçu üstlenmesi için baskı yapılan Ç.D hakkında “suç üstlenme” suçundan açılan kamu davasında şahsi cezasızlık sebebinin varlığı gözetilerek suça sürüklenen çocuk hakkında takdiren ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi. Suça sürüklenen çocuk Ç.D. ile ilgili yargılama giderlerinin kamu tarafından karşılanmasına karar verildi.

KARAR KESİNLEŞİNCE DELİLLER İMHA EDİLECEK

Olayda incelemeleri tamamlanan delillerin saklanmasında hukuki olarak yarar bulunmadığı belirtilerek karar kesinleştiğinde imhasına ve imha tutanağının dosyada delil olarak saklanmasına karar verildi.

TUTUKLU YARGILANACAK

Mahkeme, Kıral Dalkıran hakkında verilen hapis cezasının miktarı ve tutuklulukta geçen süre itibariyle ortaya çıkan kaçma ve saklanma şüphesine ve adli kontrol tedbirlerinin uygulamasının yetersiz kalacağı hususunda mahkemede oluşan kanaate göre, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İSTİNAF YOLU AÇIK

Gerekçeli kararda 7.155,92 TL yargılama giderinin ve 17.400,00 TL avukatlık ücretinin sanık Kıral Dalkıran’ndan tahsil edilmesine hükmedildi. Sanık Kıral yönünden resen yolu açık olmak üzere Bursa Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yolu açık bırakıldı.

Editör: TE Bilisim