Son dönemde iyice artan konut fiyatları vatandaşları zor duruma sokarken, tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği devre mülk sektöründe de durum değişmedi. Talep arttı ama fiyatlar da aynı paralellikte tepki gösterdi...

ARTIŞLAR DEVAM EDECEK!

Fsoon Gayrimenkul Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Fahriye Erbil “Faiz oranları, enflasyona karşı kur şoku, güçlü talep, yabancı talebi ve tabii ki göç gibi unsurlar fiyatın ciddi anlamda artmasına sebep oldu. Bu artışlar tabii ki devre mülklerde de konuta paralel olarak artmaya başladı” dedi ve artışların devam edeceğinin de sinyalini verdi.

Fsoon Gayrimenkul Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Fahriye Erbil

FİYATLARDAKİ YÜKSELİŞİN NEDENİ…

Konut ve devre mülk fiyatlarındaki artışın birkaç ana kaleme bağlı olduğunu söyleyen Erbil, “İnşaat ana maliyetleri; çimento, demir, ahşap, cam, seramik… Tamamı dolar endeksli olduğu için bunların artışı tamamen maliyetlere yansımaktadır” dedi.

YABANCILARIN TERCİHİ YALOVA!

Erbil Türk müşterilerin yanı sıra yabancıların da devre mülke yoğun ilgi gösterdiğini belirterek en çok tercih edilen illeri sıraladı: “Akdeniz bölgesinde; Antalya, Ege bölgesinde; İzmir, Muğla, Aydın, Marmara bölgesinde ise İstanbul’a yakınlığından dolayı Yalova’yı tercih etmektedirler.”

Editör: TE Bilisim