Orta gelir grubunun merakla beklediği konut projesinde henüz detaylar ortaya çıkmadan fırsatçılar 'fahiş artış' için kolları sıvadı, vatandaş mağdur oldu. Ankara’da 1 milyon 850 bin TL’lik ev 15 günde neredeyse 2 katına çıktı. 

15 GÜNDE 2 KATINA ÇIKTI

Konut projesi açıklanmadan önce, Ankara Keçiören’de 5 Ocak’ta 1 milyon 850 bin TL'ye ilana koyulan bir dairenin fiyatı 20 Ocak’ta 1 milyon 400 bin TL artarak 3 milyon 250 bin TL oldu. 



‘O EV FARKLIYDI BU EV FARKLI’

Telefonla aranan ilan sahibi, "O ev farklıydı, bu ev farklı. İlan hakkım olmadığı için eski bir ilanı kullandım. O daha önce girdiğim 3+1 olan başka bir projeydi. Bu 3+1 başka bir proje." dedi.

EVİN DEĞİŞEN TEK ŞEYİ FİYATI

O ilanı 5 Ocak'tan beri takip eden Taha Burak Özkan, " Evin fiyatının 2 katına çıktığını gördüğümde şoke oldum. Fotoğraflar asla değişmedi. 500 bin, 600 bin TL'lik zamlara alıştık ama bir anda 2 katına çıkması bizi şoke etti. Evin değişen tek şeyi fiyatı. Evi dediği gibi değiştirmiş olsaydı tek seferlik bir fiyat değişimi olurdu. İlk ilanda ki fiyattan sonra 3 kez değişti. Peyder pey sürekli bir artış olmazdı" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim