İstanbul'da yaşayan Temel Güngör, ünlü bir filo araç kiralama sitesinin taklidini yapan şebekenin ağına düştü. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda araç kiralamak için internete giren Güngör, araçları incelemeye başladı.

ÖNCE 50 BİN ARDINDAN 51 BİN TL TALEP ETTİLER

Araştırma sırasında sitede indirim kampanyası olduğunu gören Güngör, indirimli aracın daha cazip geldiğini ve bir yıllık kiralamak için sitedeki irtibat numarasıyla iletişime geçtiğini söyledi. Güngör, karşı tarafından önce kendisinden 50 bin lira istediğini, ardından 15 dakika sonra geri ödemeli şekilde 51 bin lira daha talep edildiğini ifade etti. Gönderdiği paranın bir şahıs hesabı olduğunu son anda fark ettiğini söyleyen Güngör, kendisinden istenen sigorta bedelinin de geri yatırılmaması üzerine dolandırıldığını anladı.

TEK DOĞRU DOLANDIRICILARIN TELEFON VE IBAN NUMARASLARI

Tek seferde 101 bin lirasını dolandırıcılara kaptıran Temel Güngör, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Olayın üzerine yapılan araştırmada bir çetenin, kurumsal araç firmalarına ait internet sitesine benzer sahte araç kiralama sitesi hazırladığı anlaşıldı. Şüphelilerin, sahte sitelerde yer alan iletişim numaralarıyla kendilerine ulaşan vatandaşlara, banka hesap numaralarını verdiği ve araç kiralama bedelini alarak kiralanan aracı göndermediği de tespit edildi.

Şüphelilerin bu yöntemle ülke genelinde bakşa vatandaşları dolandırıp dolandırmadığı ise araştırılacak.

Editör: TE Bilisim