İstanbul Kağıthane’de bir apartmanda kiracı olarak oturan Yasemin Tokur, arkadaşları evine geldiği için komşularından şikayet almaya başladı. Şikayetler hakaret boyutuna ulaşınca da genç kız soluğu adliyede aldı. ‘özgürlüğümü kısıtlıyorlar’ suçlamasıyla komşularına dava açtı.

MAHALLELİ KAPISINA DAYANDI!

Kağıthane’de yaşayan üniversite öğrencisi Tokur, kiracı olarak oturduğu evde mahalle baskısından yaka silkti. İddiaya göre, evine arkadaşları geldiği için rahatsız olan komşusu, zamanla Tokur’un giyim kuşamına da tepki göstermeye başladı. Sadece bununla da kalmadı. İddiaya göre o komşu, mahalledekileri de galeyana getirdi. Hepsi birleşip genç kızın evinin önünde toplanarak çık baskısı yaptı, polisi çağırdı.

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KISITLIYORLAR” DİYEREK MAHALLELİYE DAVA AÇTI!

“Kadın olarak tek başına yaşayan birisinin böyle hayatına bu şekilde baskı yaparak sınırlandırmaya çalışıyorlar, birbirlerinin namus bekçiliğini yapıyorlar ” diyerek isyan eden genç kızın iddialarının hedefindeki komşu konuşmak istemezken ev sahibi de mahalleliyi haklı buldu. Tokur ise adliyenin yolunu tutarak özgürlüğünü kısıtladıkları ve konut dokunulmazlığını ihlal ettikleri gerekçesiyle komşularına dava açtı. Yaşanan mahalle baskısı, emsal bir davaya dönüştü.

Editör: TE Bilisim