Ankara'da yaşayan 47 yaşındaki Burcu Salmanoğlu, iddiaya göre, ağır bir gribe yakalandı ve hemen sonrasında hastanenin yolunu tuttu. Kendisine serum bağlandı ve serum bağlandıktan sonra sedyeden düştü.

Sonrasında çekilen röntgende ise vücudunda herhangi bir kırık olmadığı sadece ezilmelerin olduğu söylendi. Salmanoğlu, ses kaydında her şeyi anlattı. Eve gönderildikten 4 gün sonra fenalaşıp yeniden üniversite hastanesine kaldırıldı. Kalça kırığından dolayı ameliyata alınan Salmanoğlu, ameliyattan sonra hayata veda etti.

'İHMALİN SONUCUNDA ORGAN YETMEZLİĞİNE GİRDİ'

Salmanoğlu’nun bir yakını, “Ne tarafta ihmal varsa sonuna kadar hakkımızı arayacağız. İlk gittiği hastaneden sedyeden düştükten sonra adli vaka olarak kayda geçiyorlar. Araya Ramazan Bayramı girdi. O süreçte evde ağrılı bir dönem geçirdi. İlk gittiği hastanenin savunması acil hekimlerinin bilgisayar üzerinde her baktıkları filmi okuyamadıkları üzerineydi. Büyük bir ihtimalle yapılan bir hatanın, ihmalin sonucunda organ yetersizliğine girdi” diye konuştu.

'MASADA KALMAKTAN KORKUYORUM'

Salmanoğlu ölmeden önceki ses kaydında şunları ifade etti:

“Korkuyorum masada kalmaktan. Ameliyattan çıktıktan sonra ağrılarımın çok olmasından korkuyorum. Serumdan sonra başım döndü. Gözümü açtığımda ağrılar içinde yerdeydim. Hastaneyi zaten şikayet ettim. Geldi doktor, kalçanız kırık, kolunuz kırık. Ciddi bir kırık yani, en kalın yerinden kırılmış. Orada nasıl söylemiyorlar yani. Çok zor bir ameliyatmış herhalde bir 4-5 saat sürüyor.”

Cenazede gözyaşları sel olurken acılı aile, şimdi ihmal iddiaları için hukuk yoluna boş vurmaya hazırlanıyor.

Editör: TE Bilisim