Sarıyer Emirgan'da bulunan Reşitpaşa Mezarlığı'nda yaşanan olay adeta pes dedirtti. Mezarlığın etrafında bulunan demir korkuluklar, ismi henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından bahçe çitleriyle kapattırılmaya çalışıldı. Çit döşeme işi devam ederken çevre esnafı tarafından fark edilen olay büyük tepki topladı. Esnaf, muhtar ve mahallelinin şikayetleri üzerine ise çalışmalar durduruldu.

REŞİTPAŞA MEZARLIĞININ ÇEVRESİNİ KİM KAPATTI

Yaşanan duruma öfkelenen bölge esnafı, "Bütün her yere dilekçelerimizi biz vatandaş olarak ve esnaflar olarak bildirdik. Kesinlikle buranın bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Kendi ölülerimize sahip çıkmazsak ileride bize kimse sahip çıkmaz" diyerek tepkisini dile getirdi.

NE AMAÇLA HANGİ HAKLA

Yaşanan olayın ardından konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Muhtar Muharrem Yavuz, "Emirgan-Reşitpaşa mezarlığımızın çevresinin kapatılması ile ilgili İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Sayın Ayhan Koç‘la yaptığım görüşme neticesinde çalışma durdurulup sökülüp eski haline getirilecektir talimatını verdiğini iletti" diye yazdı.

ÇİTLER SÖKÜLDÜ

Olayın Sarıyer Belediyesi ve bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü'nden habersiz olarak yapıldığı ortaya çıkarken şikayetler sonrası, mezarlığa döşenen çitler söküldü.

Editör: TE Bilisim